Vstupenky online

Hráči A-týmu, mládeže a rodiče dětí absolvovali přednášku kondiční trenérky Hany Bubníkové

Redakce • 23.06.2022

Kondice, výživa, regenerace. To byly hlavní tematické body středeční přednášky, kterou pro hokejisty VHK ROBE Vsetín uspořádala kondiční trenérka a lektorka Hana Bubníková. „Někteří sportovci zapomínají na to, že po výkonu by měli regenerovat. Nebo regenerují, ale zapomenou na správnou výživu. Je potřeba to opakovat, protože všechny vrcholy tohoto pomyslného trojúhelníku se spojují dohromady,“ uvedla Bubníková, jíž ve Vsetíně naslouchali jak hráči A-týmu, tak i mládeže a u nižších kategorií též rodiče dětí.

„Přednášku jsem se snažila připravit tak, aby byla pro všechny zajímavá a hlavně aby měli hráči správné informace, se kterými potom mohou pracovat dál,“ vysvětlila Bubníková, jež v minulosti působila například u seniorské hokejové reprezentace pod trenérem Milošem Říhou, a která kromě studií na sportovní fakultě brněnské Masarykovy univerzity nabírala zkušenosti i u renomovaného fyzioterapeuta Pavla Koláře.

„Hokej se jako každý sport neustále vyvíjí. Je čím dál rychlejší a silovější. O to víc musí hokejisté už od dětství přemýšlet nad stravou i regenerací a absolvovat správně nastavené kondiční tréninky. Aby nebyli přetrénovaní, nebo naopak nedotrénovaní. Vždy jde o to, aby všechny tyto důležité prvky tvořily fungující komplex,“ řekla Bubníková, která sama pochází ze sportovní rodiny. Její maminka Hana (rozená Machatová) je bývalá vynikající moderní gymnastka, otec Vlastimil byl hokejovou hvězdou 50. a 60. let.

Bubníková ve středu vzpomenula i potřebu přístupu na více personalizovaném až individuálním základě. Mezi hokejisty totiž jsou rozdíly, jak věkové, tak například zdravotní. „Ze zkušeností, které jsem za posledních dvacet let získala, musím říct, že už i v Česku se s hráči a mládeží pracuje dobře,“ zhodnotila zkušená lektorka a školitelka, jež absolvovala řadu zahraničních stáží a současně přednáší na vysoké škole. A pochválila i práci s mládeží VHK. „Mládež ve Vsetíně je dobrá. Hráči dostávají správné informace, Tomáš Frolo s Barborou Jurovou odvádějí skvělou práci. Je poznat, že se na Lapači trénuje dobře,“ zakončila Hana Bubníková.

banner pod článkem