Vstupenky online

Juniorka přestřílela Kobru. Utkání rozhodla obratem ve druhé třetině

Andrea Harmuthová • 16.01.2022

Junioři měli v neděli po poledni na programu duel proti pražské Kobře a zvládli ho na jedničku. Na začátku to ale tak dobře nevypadalo. Hned v úvodu si vysloužili dvě vyloučení a nepovedenou první třetinu dokonala inkasovaná branka. V druhé třetině přidala Kobra během přesilovky druhý gól. Na ten ale už Valaši reagovali a dostali se tak na rozdíl jedné branky. Do konce druhé třetiny obrat dokonali a rázem vedli 3:2. Ve třetí třetině pak nastaly doslova gólové hody, kdy se hostující celek trefil hned třikrát. Domácí už se zmohli pouze na jedinou branku a body tak putují na Valašsko. Dvěma brankami se blýskl bek Mojžíš.

Liga juniorů - 30.kolo ne 16.1.
HC Kobra Praha
VHK ROBE Vsetín
3:6(1:0, 1:3, 1:3)

Branky a nahrávky: 17. Štípek (Bauer, Ribarovski), 21. Štípek (Bauer), 44. Štípek – 26. Čapka (Broža, Sviták), 34. Bachánek (Liss, Przybyla), 38. Broža (Mojžíš, Janíček), 43. Mojžíš (Prčík, Liss), 46. Przybyla (Bachánek, Hořejší), 50. Mojžíš (Maštalíř) Rozhodčí: Šmika – Maňák, Stanko. Vyloučení: 6:7 Využití: 1:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 29. Průběh utkání: 2:0, 2:4, 3:4, 3:6

HC Kobra Praha: Iliev – Svach, Menzel, Cichoň, Brotánek, Skorčík – Bauer, Rejna, Borodenko, Čermák, Svoboda, Novák, Ribarovski, Čečetka, Štípek.
VHK ROBE Vsetín: Hořejší – Mojžíš, Prčík, Machů, Sýkora, Fojtík, Liss, Čapka, Sviták – Przybyla, Veselý, Janíček, Bednařík, Bachánek, Maštalíř, Broža.

Jako první rozeběhli útok domácí a trefili Hořejšího beton. Šanci otevřít skóre zápasu dostali domácí ve dvou krátce po sobě jdoucích vyloučeních Vsacanů. Během druhé přesilovky se do samostatného úniku dostal hostující Przybyla a pálil. Iliev jeho střelu zvládl zpracovat. Na zbytek oslabení Kobra uzavřela soupeře v pásmu, kde měl Hořejší plné ruce práce, svatyni však uchránil. Oba týmy se dlouhou dobu střídaly na kotouči a první branka padla v 16. minutě, kdy se za pražský celek trefil Viktor Štípek. Valaši se snažili co nejdříve odpovědět a srovnat mohli v následující přesilovce, chybělo jim ale přesné zakončení. Do šaten tak šli Vsacané s jednogólovým mankem.

Hned v úvodu druhé třetiny přidali Pražané druhou branku. Střelu Patrika Bauera z vrcholu pravého kruhu tečoval Viktor Štípek. Nedlouho po tom předvedli krásnou akci Vsetínští, kdy pálil kapitán Bednařík. Iliev ale včas sklapl betony a šanci překazil. Vsetínu se podařilo vstřelit kontaktní branku až v nabídnuté přesilovce, kdy skóroval Adam Čapka. A využili i druhou početní výhodu, kdy Adam Bachánek vymetl všechny pavučiny v Ilievově svatyni. Rázem bylo srovnáno a hra nabrala rychlejší tempo. Vsetínští svůj obrat dokonali v závěru druhé periody, kdy Matěj Mojžíš poslal kotouč na hokejku Ondřeje Broži, a ten jej uklidil do branky.

V závěrečné dvacetiminutovce dominovali Valaši. Ačkoliv přijeli s mezerami v útoku, tuto roli více než dobře zvládli obránci. Čtvrtou branku Vsetína krátce po startu poslední periody vstřelil bek Matěj Mojžíš a odpověď na sebe nenechala dlouho čekat. Z bezprostřední blízkosti se mezi Hořejšího betony trefil Viktor Štípek, který tím zkompletoval svůj hattrick. Byl také jediným hráčem, který za Kobru skóroval. Další branku už totiž domácí nepřidali. Zato Valaši byli při chuti a do dvoubrankového vedení je poslal dlouhou střelou do levého horního rohu Petr Przybyla, který střílel z mezikruží. Krátce nato předvedl rychlý obrat do útoku Jiří Maštalíř, který přihrál Matěji Mojžíšovi na levý kruh, a ten prudkou střelou dokonal dílo vsetínských juniorů. V posledních deseti minutách už další branka nepadla a Vsacané mohli slavit vítězství.