Vstupenky online

První domácí sobota přivede na Lapač nevyzpytatelné Ústí nad Labem

Jan Tajzler • 14.10.2021

V sobotu čeká Chance ligu 12. kolo a Vsetín se vůbec poprvé v základní části představí svým fanouškům v tento oblíbený den. Na Lapači přijede soupeř, se kterým Valaši bojovali v loňském předkole play-off. Jedná se o nevyzpytatelný celek Ústí nad Labem, kterému zatím více svědčí venkovní led. Na Lapači se v loňské sezoně Severočeši prezentovali sympatickou bojovností, jednoduché to Vsetínští určitě v sobotu mít nebudou, ovšem motivace dosáhnout na třetí vítězství v řadě a udržet domácí neporazitelnost je vysoká. Utkání startuje v sobotních tradičních 17:00. Vstupenky koupíte zde (klikněte).

Partner utkání:

Slovan se trápí, chytne se proti favoritovi?

Ústí nad Labem zažilo povedený loňský ročník, když se po čtyřech letech podívalo do vyřazovacích bojů. Přes léto se se Slovanem nikdo důležitý nerozloučil, kostra kádru zůstala pohromadě a Severočeši se spíš snažili posílit. Do útoku přivedli zkušeného Vítězslava Bílka nebo místního rodáka Davida Tůmu. Slovan by určitě rád navázal na loňský úspěch a znovu se účastnil vyřazovacích bojů, kam zamíří deset nejlepších, zatím je však Ústí na 13. pozici a sledovat musí také soupeře za sebou. Z posledních pěti utkání se svěřencům trenéra Miroslava Macha podařilo vyzrát pouze na Kadaň, poslední konfrontaci s jihlavskou Duklou Severočeši nezvládli, když ani neskórovali a podlehli 0:4. Nyní přichází na řadu další favorit.

Dle předpokladu táhne i letos ústecký tým nestárnoucí Michal Trávníček (3+4), k ruce má další ústeckou stálici Daniele Vrdlovce (2+5). Dobře se jeví i letní posila David Tůma (3+3), ten to na Lapači velmi dobře zná, stejně jako Jiří Drtina, jenž se od rozjezdu soutěže znovu řadí mezi nejofenzivnější beky soutěže (1+5).

Velkou devízu mělo Ústí nad Labem během loňského tažení v brankovišti, teprve dvacetiletý Petr Hamalčík svůj výkon korunoval v play-off, ale letos se zatím hledá, o čemž svědčí i nepříliš oslnivá úspěšnost zákroků 89,67 procent. Je jasné, že letos v Ústí nemohou na nic čekat, sestupový strašák krouží i v severních Čechách, na druhou stranu soutěž je pořád v rozjezdu.

Vsetínu by se hodila vítězná série

Valaši zatím prožívají povedený týden. V pondělí na Lapači potvrdili domácí formu, když porazili Sokolov 3:1 a stejným výsledkem se svěřenci trenéra Stantiena prezentovali také v Prostějově. Bylo to vůbec poprvé v letošním ročníku, co se Vsacanům podařilo zvítězit mimo domovský stadion. Porážku Jestřábů odšpuntoval Tom Ondračka, vítěznou branku si připsal David Březina a pojistku v závěru přidal ještě Luboš Rob. Velmi dobrý zápas odehrál i kapitán Vít Jonák, který svými šikovnými přihrávkami přispěl ke dvěma trefám svého týmu.

Vsetín se díky dvěma po sobě jdoucím vítězstvím posunul na 4. místo tabulky, aby si však na čelních příčkách vypracoval stabilní pozici, hodila by se vítězná série. Pro Valachy mluví tak trochu i los, ale papírové předpoklady jsou v letošní Chance lize opravdu ošidné. Na druhou stranu Vsetín se prezentuje vysokými ambicemi a není třeba být v jeho případě alibistický. Klíčem k úspěchu do dalších zápasů bude určitě disciplína, právě ta dostala v jinak dobře odehraném zápase Prostějov do sedla a nebýt jistého Jakuba Málka v brance, mohl Vsetín slibný zápas i ztratit.

Vůbec poprvé v letošním ročníku se fanoušci Vsetína mohou těšit na oblíbený sobotní termín utkání, kdy zápasy začínají již od 17:00. Pokud se však na Lapač přeci jen nedostanete, nemusíte zoufat, příští sobotu se hraje na vsetínském ledě znovu, zápas s Ústím můžete sledovat i prostřednictvím portálu hokejkatv.cz nebo onlajny.com. Ten nejlepší způsob podpory vsetínského týmu je však přítomnost na tribuně, vstupenky můžete zakoupit zde.

Sestavy v posledním kole:

Vsetín: J. Málek – Jerofejevs, Buchta, Ondračka, Smetana, Hryciow, Š. Jenáček, J. Jenáček – M. Indrák, Jonák, Rob – D. Březina, R. Vlach, A. Zeman – R. Půček, Kucharczyk, Klímek – Hořanský, Berger, Vítek.

Ústí nad Labem: Hamalčík – Š. Havránek, J. Drtina, Přindiš, Trefný, Weinhold, Vladimír Brož, Záruba – M. Tůma, Vrdlovec, Trávníček – V. Bílek, Milfait, Štěpán Bláha – Kulhánek, Grim, Ondřej Bláha – Ouřada, T. Čermák, Jouza.

banner pod článkem
×
Dnes v 16:00 | Jun.
VHK ROBE Vsetín
Piráti Chomutov