Vstupenky online

Valaši vyrážejí k odložené premiéře do Jihlavy

Jan Tajzler • 14.09.2021

Vsetín měl již mít za sebou úvodní utkání Chance ligy, to se ale ze známých důvodu neodehrálo. A tak se Valaši dočkají až ve středu na půdě jihlavské Dukly. Férový je fakt, že Jihlava v prvním kole měla volný los, tudíž i pro Duklu se bude jednat o ostrý soutěžní start. Oba kluby mají v živé paměti jarní boje v semifinále play-off, o to pikantnější může středeční utkání být. Zápas v jihlavské CZ Loko Aréně startuje od 17:30.

Jihlava udržela Žukova a znovu míří vysoko

Dukla v loňské sezoně plně odčinila zklamání z předcházejícího ročníku, kdy se překvapivě nevlezla do elitní osmičky a o účast ve vyřazovacích bojích, které se však nakonec neuskutečnily, musela bojovat ve druhé výkonnostní skupině. Pod taktovkou Viktora Ujčíka se Jihlava vrátila na špici Chance ligy, což dokázala i v play-off. Po skvostném obratu série s Litoměřicemi si na první pohled hladce poradila i se Vsetínem a prošla až do finále s kladenskými Rytíři. Jihlava sahala po senzačním postupu do Tipsport extraligy, ale nakonec se musela Jágrovu celku sklonit, když v sérii padla 3:4.

Lví podíl na loňském úspěchu Dukly měl ruský brankář Maxim Žukov a jihlavskému managementu se nejlepšího hráče loňského play-off podařilo udržet i pro následující sezonu. Klub se sice musel rozloučit s důrazným obránci Janem Strejčkem, Danielem Krenželokem či Tomášem Černým nebo Danielem Kolářem. V defenzívě se udály největší změny, ovšem Jihlava přivedla adekvátní náhrady. Z Vrchlabí se hlásí Ján Niko, ze švédské třetí nejvyšší soutěže přichází finský zadák Antti Kauppila, ze sousedské Třebíče dorazil Daniel Kowalczyk a nadále pokračuje již osvědčený Filip Dundáček.

Decentní změny se udály v ofenzivních řadách, Jihlava se dohodla s Filipem Heltem, jenž v loňské sezoně sbíral extraligové starty za Litvínov. Za Duklu pak bude znovu nastupovat zkušený Filip Seman a pokračují i klubové persony - Tomáš Čachotský s kapitánem Josefem Skořepou. Hodně se očekává od Tomáše Havránka, jenž střílel důležité góly v play-off, pokračuje i Jakub Illéš nebo Jiří Fronk. Jihlava bude znovu určitě patřit k předním celkům Chance ligy a právoplatně je označena za jednoho z největších favoritů.

Bude Vsetín na ledě Jihlavy znovu úspěšný?

Vsetínští měli do Chance ligy vstoupit v sobotním střetnutí proti Kadani na domácím ledě, to se však nakonec neodehrálo, Trhači v den zápasu ohlásili podezření na onemocnění covid-19 a namísto cesty na druhou stranu republiky, zamířili Trhači na testy. Valaši se tak dočkají až ve 2. kole, kdy zamíří na led do Jihlavy. Hned první utkání soutěže přinese trenérům potřebný test, kdo jiný by měl Vsetínu vystavit měřítko než jeden z favoritů soutěže?

V živé paměti má řada hráčů na obou stranách semifinálovou sérii z jarního play-off. Vsetín ji na první pohled ztratil jednoznačně 4:0. Kdo však zápasům přihlížel, mohl si všimnout, že téměř všechny byly vyrovnané a o vítězi rozhodovaly detaily. Vsetín sice v play-off na Jihlavu nevyzrál, ovšem v jeho prospěch mluví bilance z posledních zápasů na jihlavském ledě co se základní části týče. Od novodobého společného působení v Chance lize, tedy od sezony 2018/2019 Vsetín na ledě Jihlavy v boji o body neprohrál a co víc neztratil ani bod. Podaří se zelenožlutým na tuto skvostnou bilanci navázat? Odpovědi začnou přicházet ve středu od 17:30.

Sestavy v posledním utkání:

Jihlava: Žukov – Dundáček, Mareš, Eliáš, Niko, Bilčík, Kauppila, Dvořák – Harkabus, Fronk, Havránek – Čachotský, Lichanec, Helt – Cachnín, Juda, Brož

Vsetín: Málek – Ondračka, Říha, Smetana, Štach, Š. Jenáček, Hryciow, J. Jenáček - Jonák, Indrák, Majdan - Berger, Vlach, Zeman - Půček, Kucharczyk, Klímek - Hořanský, Gago, Vítek.

banner pod článkem