Vstupenky online

Zlepšený výkon na ledě soupeře nestačil, tři body zůstaly na Hané ​

Jan Tajzler • 23.09.2020

Valaši cestovali ke druhému venkovnímu utkání v soutěži na horkou půdu do Přerova. Domácí Zubři v první třetině hráli hned tři přesilové hry, a v jedné z nich skóre otevřel Pšurný. Vsetín se prosadil až ve druhé třetině, když kontaktní branku obstaral Pechanec. Hosté v závěrečném dějství usilovali o srovnání, měli herní převahu, ale v závěrečné power-play řekli poslední slovo Zubři. Srdínkovi svěřenci budou o další body usilovat v sobotu na Lapači proti Kolínu.

CHANCE LIGA - 4.kolo st 23.9.18:00
HC ZUBR Přerov
VHK ROBE Vsetín
3:1(1:0, 1:1, 1:0)

Branky a nahrávky: 9. Pšurný (Hrabal, Dostálek), 25. F. Král (Indrák), 59. F. Král – 33. Pechanec (Březina). Rozhodčí: Fiala, Koziol – Kleprlík, Konvička. Vyloučení: 7:7, navíc Gajarský (Vsetín) 5 min. a do konce utkání. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 984. Střely na branku: 33:43. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 3:1.

HC ZUBR Přerov: D. Dvořák – Hrabal, F. Král, Kučeřík, Zbořil (A), Dluhoš, Dřímal, Gréč – T. Doležal (C), Pšurný (A), Dostálek – Svoboda, Hejcman, Číp – Matěj Svoboda, Indrák, Sebera – Dobša, Hajšman, Fencl.
VHK ROBE Vsetín: Strmeň – Ondračka, Smetana, Kudělka (C), Bartko, Hryciow, Jenáček, Jenáček – J. Kloz, R. Vlach, Klímek – Březina, Pechanec, Gorčík – Machač (A), Rehuš, Babka – Hořanský, Gajarský (A), Vítek.

Přerov zahájil utkání aktivně a po slibné souhře Svobody s Čípem, přinutili Zubři hosty z Valašska faulovat. V první početní domácí výhodě připravil Pšurný hned dvě střelecké příležitosti pro Doležala, tyto snahy přerovského útočníka ještě vsetínský brankář Strmeň dokázal zneškodnit. Zubři se však prosadili v závěru přesilové hry, křižná přihrávka od Hrabala prošla na hůl Romana Pšurného a ten střelou z voleje umístil kotouč mezi betony Strmeně. Zanedlouho musel Vsetín čelit další početní výhodě Zubrů, kterou však dokázal ubránit. Nedisciplinovanost Valachů však pokračovala, když se ostrým zákrokem na Hejcmana provinil Gajarský a putoval předčasně pod sprchy. Zubři nabízenou pětiminutovou početní výhodu nezužitkovali, ba naopak se o ni vlastní vinou připravili a Vsetín dohrával poslední dvě minuty ve vyrovnaném počtu hráčů. Valaši v závěru první třetiny zahrozili pohotovou střelou v podání Březiny, kterou však brankář Dvořák dokázal zneškodnit. Po první dvacetiminutovce tak Přerov vedl díky využité přesilové hře o jednu branku. 

Vsetín se ve druhé třetině prezentoval zcela jiným dojmem než v dějství úvodním. Zelenožlutí si vynutili početní výhodu, ve které se však neprosadili a Zubři záhy udeřili. Indrák poslal přihrávku rozjetému Filipu Královi, jenž si najel do mezikruží, odkud trefil pravý růžek Strmeňovy branky. Vsetín se následně dostal do náporu a začal hledat cesty ke kontaktní brance. 

Zvýšená aktivita Vsetína přinutila Zubry faulovat. V přesilové hře při polovině základní hrací doby byl Vsetín nebezpečný, blízko měl ke kontaktu Gorčík, jenž z voleje trefil horní tyč přerovské branky. Následně z totožné pozice střílel Březina, tentokrát však pohotově zasáhl Dvořák. Vsetín sice přesilovou hru nevyužil, ale kýžené branky se dočkal. Březina při vjezdu do útočného pásma posunul puk na Antonína Pechance, ten už byl v poměrně ostrém úhlu, ale přesto dokázal trefit puk mezi betony brankáře Dvořáka. Vsetín však v náporu nepokračoval, na vině byl faul Ondračky a Zubři v přesilové hře vsetínský tlak ztlumili. Do konce druhé třetiny už se skóre neměnilo. 

Po zahájení třetí třetiny zdobil Valachy svižný pohyb, ovšem Zubři se velmi rychle přizpůsobili a šance se tvořily na obou stranách. Slibnou příležitost ke srovnání měli Vsetínští díky pohledné souhře, když puk putoval od Kloze na hůl zcela volného Kudělky, vsetínský kapitán ve snaze uklidit puk do branky trefil tyčku. Vsetínští ve zbytku třetí třetiny tlačili na vyrovnání, zamkli Zubry v obranném pásmu, blízko ke srovnání byli Kudělka, Březina a pak také Machač. V samotném závěru si Valaši vynutili přesilovou hru, kterou chtěli podpořit odvolaným brankářem, bohužel pro Vsetín se však šťastně trefil přes celé hřiště Filip Král, čímž pojistil vítězství Přerova v úvodním derby sezony. 

Ohlasy k utkání

Jakub Grof (HC ZUBR Přerov): Je to první vítězství v sezoně, odpracované. První třetina se nám povedla, měli jsme spoustu přesilovek. Od druhé třetiny jsme to, dá se říct, opravdu uhráli vůlí. Trochu to možná bylo i minulým zápasem, který nám třeba k výkonu pomohl, byť se k němu nechci vracet. Dost kluků podalo výborný výkon.

Jan Srdínko (VHK ROBE Vsetín): Zápas je pro nás zklamáním. V Přerově jsme chtěli bodovat, i když jsme věděli, že nás čeká houževnatý soupeř. Měli jsme hodně vyloučených, pro příště se toho musíme vyvarovat. Přesilovky byly asi jediným momentem, kdy nás domácí dostali pod tlak. Ve hře pět na pět jsme měli optickou převahu. Z nabídnutých šancí jsme měli minimálně jeden gól dát, abychom skóre zremizovali. Přerovu výborně zachytal brankář, ale to nás neomlouvá. Z možností, které jsme si vytvořili, bychom – při vší úctě k soupeři – měli nějakou branku navíc vstřelit.