Vstupenky online

Vsetín bude znovu bojovat o titul s Třincem. V repríze finále 1998

Redakce • 17.10.2019

Třinečtí Oceláři v letošní sezoně slaví výročí 90 let od svého založení. U této příležitosti se rozhodli uspořádat exhibiční utkání, jež bude reprízou extraligového finále z roku 1998. Právě v tomto roce se totiž Třinec, aktuální český mistr, probojoval poprvé ve své historii do bojů o zlato. Jeho soupeřem byl Vsetín, který vyhrál sérii 3:0 na zápasy a získal čtvrtý mistrovský titul v řadě, a který si aktuálně připomíná osmdesáté narozeniny. Exhibiční zápas legend je na programu 8. listopadu v Třinci.

„Pro Třinec to byl tehdy největší úspěch historie. V kádru našeho týmu byla spousta hráčů, kteří dodnes patří mezi klubové legendy, fanoušci na ně stále vzpomínají, a podobné to bylo i na druhé straně. Vsetín byl suverénem, jakého od té doby naše extraliga neměla, v jeho kádru to byl reprezentant vedle reprezentanta, co jméno, to pojem včetně tří zlatých medailistů z Nagana. A protože od té doby uplynula spousta času a zvlášť ti později narození fanoušci tato léta znají pouze z vyprávění anebo archivních záběrů, přišlo nám to jako důstojná myšlenka pro oslavu 90 let od založení hokeje v Třinci,“ vysvětluje výkonný ředitel Ocelářů Marek Chmiel.

Pozvánku obdrželi všichni členové tehdejších kádrů, na které se podařilo sehnat kontakt. Aktuálně probíhá za vydatné pomoci vsetínského klubu tvorba soupisek a potvrzení účasti ze strany samotných hokejistů, přičemž je jasné, že ne všichni tehdejší hráči se budou moci např. ze zdravotních důvodů postavit na brusle: „S tím počítáme, protože 21 roků, které od památného finále z roku 1998 uplynuly, je přece jen dlouhá doba. Navíc ne každý z tehdejších hráčů zůstal u sportu. Byli bychom však rádi, kdyby se ti, jenž nebudou moci nastoupit, ale kterým to současné pracovní vytížení dovolí, objevili alespoň na střídačce,“ doplňuje Jan Peterek, aktér zmíněného finále a současný sportovní ředitel Ocelářů, který se zúčastní narozeninových oslav přímo na ledě.

Celé utkání se ponese v duchu roku 1998. Oba týmy nastoupí v retro dresech pod svými tehdejšími názvy, tedy HC Železárny Třinec a HC Petra Vsetín. WERK ARENOU se budou linout tóny hudby, která v té době dobývala žebříčky hitparád, a aby byl dojem z celé akce dokonalý, pro fanoušky bude připraveno i občerstvení poplatné tehdejší době včetně cen.

Součástí vzpomínkového utkání mezi Třincem a Vsetínem, které se bude hrát na 3x15 minut, bude i bohatý doprovodný program.

Informace o prodeji vstupenek pro fanoušky přineseme v následujících dnech.

banner pod článkem