Vstupenky online

Na Valašsku se mi líbí. Když budeme hrát dobře, budeme spokojení všichni, usmívá se Ondřej Bláha

Redakce • 14.08.2019

V úterním přípravném utkání proti Přerovu odchytal přesně polovinu základní hrací doby, pak přenechal místo mladému Davidu Sachrovi. Přesně takový start mu vyhovuje. „V létě v rámci přípravy je těžké vydržet soustředěný celý zápas. Dát si v prvním utkání půlku, to mi stačilo, člověk toho má i tak dost,“ usmívá se brankář Ondřej Bláha, jenž přišel Vsetín posílit z konkurenčního Havířova a těší se na svoji první sezonu v zelenožlutém dresu.

Kde se utkání s Přerovem výsledkově lámalo?
Dlouho se čekalo na první gól, který jsme dali my. Vzápětí jsme přidali druhý, tam se to podle mě zlomilo. Myslím, že potom už jsme zápas kontrolovali a dovedli ho do vítězného konce, což je venku vždycky těžší, než doma.

Do branky Vsetína jste se postavil vůbec poprvé po vašem letním příchodu. Cítil jste, že jde o speciální utkání?
Jasně, první zápasy v nových klubech jsou vždycky zvláštní, než člověk najede to patřičného rytmu. Těšil jsem se, to je jasné. A těším se na první zápas na domácím ledě před vsetínskými fanoušky, to bude taky ještě o něčem jiném (úsměv). Celkově se těším na celou sezonu.

Už za vámi přišel pokladník týmu ohledně zápisného?
Už jsem dával zápisné, pak jsem na nástěnce viděl cifry za první výhru a podobné. Ještě mě tam pár záležitostí bude čekat (úsměv).

Když přeskočíme blížící se čtvrteční duel proti pražské Slavii, za dva týdny změříte síly s Havířovem, kde jste loni působil. Bude to pro vás další speciální zápas?
Zatím nevíme, který z brankářů bude chytat. Když jde člověk z jednoho týmu do druhého, je pak první vzájemný zápas vždy speciální. Byl jsem v Českých Budějovicích, pak nějakou dobu v Havířově… Většinou se na tyto zápasy těším víc. S protihráči se znáte, můžete se různě popichovat. Nerad bych tedy byl nějakým kočovníkem po řadě týmů, ale zrovna proti Havířovu a Motoru to bude zábava.

Vsetín má v rámci přípravy na novou sezonu k dispozici hned několik gólmanů. Jak vnímáte svoji pozici?
Je nás tady dost a to je dobře. Je potřeba mít široký kádr na všech postech, nejen v útoku a obraně, ale i mezi brankáři. Když nedej bože přijde nějaké zranění, aby bylo kam sáhnout. Jsme tady čtyři brankáři, dva mladí kluci a pak já s Gábičem (David Gába – pozn.). Uvidíme, jak se to celé vyvine.

V těchto dnech absolvujete tréninky na ledě, za sebou máte suchou část. Jak se vlastně gólman v této fázi připravuje na sezonu?
Spolu s dalšími brankáři a trenérem gólmanů jsme trénovali odděleně. Moc jsme se s týmem nepotkávali. Příprava je podobná, nezvedali jsme takové váhy, jsou tam třeba cviky na trénink očí a podobné modernější věci. Jinak jsme trénovali dost, stejně jako hráči v poli.

Máte nějaké své speciality, co se týče tréninku, nebo vše necháváte na trenérovi gólmanů?
Letní přípravu člověk odjede podle toho, co mu naordinují. Nějaký svůj speciální režim nemám, spíš se pořád učím. Po suché přípravě se cítím dobře, důležité bylo, že se mi vyhýbala zranění. Když to pak v sezoně nepůjde, můžu to hodit na našeho trenéra brankářů Romana Peschouta (smích).

Stihl jste v létě i nějakou dovolenou?
Ano, v létě jsme byli v Itálii, projeli jsme tam már míst na motorce. Po loňské sezoně jsem se podíval na Kubu. Když je volno, baví mne někam se vypravit. U moře si člověk odpočine. Když je volno a možnost, vždycky rádi někam s přítelkyní vyrazíme.

Už jste si na Valašsku zvykl? Líbí se vám tady?
Jsem spokojený. Líbí se mi všechno, zázemí, tým… Když budeme hrát dobře, budeme spokojení všichni.

Jaký je váš cíl do nadcházející sezony?
Chci pomáhat Vsetínu vítězit. Nějaké osobní cíle si nedávám, chci, abychom šlapali jako tým. To je pro mne nejdůležitější.

banner pod článkem