Vstupenky online

Na závěr letní přípravy se mládežníci vydali na soustředění do Velkých Karlovic

Redakce • 08.07.2019

Pět desítek dětí se v neděli 23. června v 15:00 vydalo od zimního stadionu na Lapači do Velkých Karlovic, kde je až do středy 26. června čekalo společné soustředění na kolech. Akce se konala během nejteplejšího týdne v červnu, takže se dostalo i na koupaliště ve Velkých Karlovicích. Mladí hokejisté absolvovali na kole spousty kilometrů a v závěru letní přípravy se jim tak dostalo nemalé dávky tréninku na kole.

„Šlo o akci pro mládežnické kategorie od 5 po 9 třídu. Zúčastnilo se 50 dětí napříč mládeží. Vyčlenili jsme na to téměř všechny trenéry mládeže, abychom to zvládli. V neděli 23. června jsme v 15:00 vyjížděli hromadně na kolech. Do hotelu na Kyčerku jsme dorazili před sedmou hodinou. Společně jsme povečeřeli, ubytovali se a poté měli volno. Ta cesta do Karlovic dětem vzala hodně sil, takže poté už si jen hráli venku, fotbálek, ragby a další hry,“ sdělil k akci s mládežníky trenér Lubomír Konečný.

„Od pondělí jsme děti rozdělili na tři skupiny dle toho, jak zvládají jízdu na kole. Každý jezdí jinak. Zkušenější, rychlejší byli první skupina, druhá střední skupina a poslední skupina. Všechny skupiny jezdily stejné etapy, jen jsme se vždy s nějakým rozestupem až potkali na vrcholu. Vyjeli jsme na Miloňovou, Kasárna a Soláň. Vzhledem k úmornému počasí jsme se i dvakrát vydali na koupaliště do Karlovic,“ pokračuje trenér.

„Musím pochválit třetí skupinu, o které jsme si mysleli, že tak ty cesty na kole nezvládnou, ale zvládli. Ne tak rychle jako první skupina, ale byli jsme mile překvapeni, že to ujeli. I pro nás trenéry to byla velká porce kilometrů a stoupání ale zvládli to,“ chválí třetí skupinu.

„Jsem rád, že se nikomu nic nestalo až na pár klíšťat, které jsme vytáhli a malé odřeniny. Musím uznat, že to všichni zvládli perfektně a myslím si že si to všichni i užili. Věřím, že si to příští rok zopakujeme.

banner pod článkem