Vstupenky online

Další forvard pro vsetínský útok! Na Lapači se představí Lukáš Volf

Redakce • 07.05.2019

Odchovanec píseckého hokeje je již sedmou posilou Valachů před nadcházející sezonou. Fanouškům se určitě vybaví druhý domácí zápas čtvrtfinále playoff, kdy v šedesáté minutě Jestřábi srovnávali na 3:3. Tehdy šikovnou tečí před brankou Jana Šelepněva poslal zápas do prodloužení právě Lukáš Volf. Proti Vsetínu se mladému útočníkovi dařilo. V pěti utkáních zaznamenal 4 (2+2) body. Poté se zranil a sérii již nedohrál. Nyní si vyzkouší, jaké je to na Lapači hrát i v pozici domácího hráče. Vítej Lukáši!

Lukáše Volfa si z Písku vyhlédla Mladá Boleslav, kam se stěhoval v sezoně 2013/2014. V bruslařském klubu si zahrál hlavně v juniorském týmu, ale přišly i starty za áčko v Extralize a později i šance v prvoligových Benátkách nad Jizerou. Poslední dvě sezony odehrál hlavně v ústeckém Slovanu, odkud si ho jako nejproduktivnějšího hráče týmu vyhlédli pro posílení ofenzívy Jestřábi Prostějov. Skrze své zranění stihl před playoff v dresu pozdějšího soupeře Vsetína v playoff jen pět zápasů, ve kterých zaznamenal dvě branky. Poté přišlo již dříve zmiňované playoff se Vsetínem, kde se mladému útočníkovi dařilo. dvě vstřelené branky a dvě nahrávky znamenaly čtyři body za pět zápasů. V tom pátém přišlo zranění a sérii již písecký rodák nedohrál.

Lukáš Volf

► Datum narození: 28.7.1995 (23 let)
► Výška/váha: 188 cm, 95 kg
► Držení hole: levé
► Místo narození: Písek 
► Bývalé kluby: Písek, Mladá Boleslav, Benátky nad Jizerou, Ústí nad Labem.
Profil na eliteprospects.com: ZDE

Nabídka Vsetína byla pro mě nejlepší, říká Lukáš Volf

„Vsetín o mě měl zájem už minulou sezonu před playoff, ale zranil jsem se. Nakonec jsem se dohodl s Prostějovem. Bylo to vážně na poslední chvíli, protože jsem nevěděl, jestli se dohromady dám nebo ne. Vzhledem k tomu, že po sezoně zájem přetrval a nabídka Vsetína se mi zdála nejlepší, tak jsem se rozhodl jít právě sem. Jsou tady ambice, což se mi líbí. Chci hrát v týmu, který chce být vysoko a třeba i postoupit do Extraligy. Dále také skvělí fanoušci, nebylo moc co řešit při rozhodování,“ přibližuje detaily jednání s týmem. „V kabině se znám poměrně s hodně spoluhráči. S Davidem Gábou, s ním jsem vyrůstal, Ondru Bláhu, Víťu Jonáka, Radka Jeřábka a další. Když proti sobě hráváte, tak už se trochu od vidění všichni znáte. V kabině jde cítit rodinná atmosféra, takže to vypadá na dobrou partu. Věřím, že to tak bude,“ říká po prvním tréninkovém dni Lukáš Volf.

Lukáš Volf byl pro nás téma už minulou sezonu, říká Daniel Tobola

„O Lukášovi jsme přemýšleli už v lednu. Byl tedy pro nás už dříve předmětem jednání. V lednu to ještě nějak nedopadlo a Lukáš hrál proti nám playoff za Prostějov, kde se nám také líbil. Věříme, že svým důrazem, zaujetím pro hru, týmovostí a svými fyzickými parametry naplní to, v čem si myslíme, že jsme dřív trochu pokulhávali. Měl by být jedním z těch, který dá týmu impuls při dohrávání soupeře. Věříme, že Lukáš v týmu zapadne. Je to mladý, perspektivní kluk a vše je nyní už na něm,“ říká k nové posile jednatel klubu Daniel Tobola.

Tým je v podstatě hotový, sděluje Daniel Tobola

„S příchodem Lukáše Volfa jsme téměř kompletní. Budeme ještě jednat s Jirkou Karafiátem, který je po operaci ramene, takže jsme ještě neměli společnou chvíli, ale v týdnu bychom se měli potkat a pobavit se společně. Dále uvidíme. Jeví se, že jsme kompletní, ale nikdy neříkej nikdy. Trh hráčů je v plném proudu, takže se možná ještě něco stane,“ říká k aktuální situaci na přestupovém trhu Daniel Tobola. 

banner pod článkem