Vstupenky online

I obrana zná svou první posilu! Na Vsetíně podepsal Martin Dudáš

Redakce • 03.05.2019

Důraz, urostlá postava, tvrdá rána, to vše nyní využije rodák z Ostravy v týmu Vsetína. Na Valašsko přichází po pětileté zkušenosti ve slovenské extralize. Předtím si zahrál i v české Extralize v mateřských Vítkovicích, ale většinu sezony strávil v první lize v dresu Šumperku. Nyní se do soutěže vrací, aby pomohl Valachům v cestě za vytyčeným cílem. Vítej Martine!

Kariéra Martina Dudáše odstartovala ve Vítkovicích. Za svůj mateřský klub si zahrál hlavně v mládežnickém věku. Následovaly zahraniční zkušenosti v Lotyšsku a Polsku. Vyzkoušel si i krátce Extraligu za Vítkovice a Boleslav. Ve druhé nejvyšší české soutěži má za sebou 120 zápasů s bilancí 41 (13+28) bodů. První ligu si zahrál v dresu Třebíče, Poruby, Vrchlabí, Litoměřic a Šumperku. V posledních pěti letech hrál slovenskou nejvyšší soutěž. První ročník odehrál v Trenčíně a poté následovaly čtyři roky v Košicích, kde byl poslední dva ročníky i asistentem kapitána. Nyní přichází na Vsetín, aby zvýšil konkurenci v obranných řadách.

Martin Dudáš

► Datum narození: 17.3.1987 (32 let)
► Výška/váha: 191 cm, 107 kg
► Držení hole: levé
► Místo narození: Ostrava
► Bývalé kluby: Vítkovice, Latgale (LAT), Krakow (POL), Mladá Boleslav, Trenčín (SVK), Košice (SVK)
Profil na eliteprospects.com: ZDE

Vsetín? Tady musí být radost hrát, říká Martin Dudáš

„Jednání bylo rychlé. Radim Tesařík mi zavolal konkrétní nabídku, která mě oslovila. Vsetín má velkou tradici a tady musí být radost hrát,“ říká krátce po přestupu na Vsetín. „Chci týmu pomoci, abychom hráli co nejvýše. Udělat vše proto, abychom sezonu zakončili vítězným zápasem,“ plánuje dvaatřicetiletý obránce. „Chance ligu jsem na Slovensku moc nesledoval. Viděl jsem asi dva zápasy, když hrál Vsetín s Jihlavou. Nicméně je to všude stejné, musíš mít pořádně natrénováno, abys dobře pracoval celou sezonu,“ prozrazuje dále. „Pár kluků v kabině znám, Ondru Holomka, Braňa Rehuše, Davida Tůmu a určitě jich bude více. Zapadnu v pohodě, nebojím se,“ říká Martin Dudáš. „K týmu se na letní přípravu připojím v pondělí. S letní přípravou nemám problém. Mám už něco odehrané a vím, že bez letní přípravy to prostě nejde. Na druhou stranu jde v létě hlavně o to, aby člověk vypnul hlavu a pořádně se „našlapal“ na sezonu,“ zakončuje s úsměvem.

Martin Dudáš je hráč, kterého jsme hledali, říká Radim Tesařík

„Hledali jsme důrazného, tvrdého beka, který nám chyběl už vloni. Sháněli jsme dlouho typ takového obránce. S Martinem jsme se rychle dohodli. Měl i jiné nabídky, ale dal přednost Vsetínu. Lákala ho vize porvat se o nejvyšší příčky. Jsme rádi, že se pro nás rozhodl,“ říká k novému obránci Radim Tesařík.

Bývalý hráč Košic je velmi tvrdým střelcem!

banner pod článkem
×
Dnes v 16:00 | Jun.
VHK ROBE Vsetín
Piráti Chomutov