Vstupenky online

Vsetín přivítá předposlední Kadaň, potvrdí roli favorita?

Jan Tajzler • 07.12.2018

Po výprasku jihlavské Dukly se Vsetín v posledních čtyrech utkáních radoval pouze jednou a to na domácí půdě proti Přerovu. Domácí prostředí Lapače by mělo být silnou zbraní i v sobotním zápase proti Kadani. Trhači přijíždí na Lapači v roli outsidera, nicméně i podceňovaný tým umí favorita zaskočit. To dokázali Kadaňští před nedávnem na Kladně. Vsetín ovšem po venkovních nezdarech touží načerpat vítěznou náladu na domácí půdě. Utkání s Kadaní startuje na Lapači v sobotu od 17:30 a vy se můžete znovu těšit na doprovodný program.

Aktuální forma Kadaně? Totožná se Vsetínem

Kadaň působí ve druhé nejvyšší soutěži již jednadvacet let a díky pravidlům Českého hokeje se bude moct účasti mezi profesionály prezentovat minimálně další dvě sezony. Jenže Thrači jsou v nelehké situaci, na pozice zaručující play-off ztrácí 21 bodů. Nalákat diváky na hokej v severočeském městě nelze ani na boje o záchranu, neboť Kadaň nemá kam sestupovat. Přesto se však černožlutí Severočeši snaží plnit důstojnou roli a v posledních pěti utkání dokázali dvakrát zvítězit, což přineslo zisk šesti bodů, přesně takovou bilanci má z posledních pěti utkání také Vsetín. Jenže Kadaň zvítězila v aktuálním ročníku pouze osmkrát a aktuální předposlední pozice tak nejspíš je zasloužená.

Mezi největší úspěchy letošní sezony můžeme bezpochyby zařadit nečekaný triumf Trhačů na ledě favorizovaného Kladna, kde Severočeši urvali tři body za vítězství 4:3. V posledních pěti utkání si poradili v derby s Ústí nad Labem rovněž 4:3 a v posledním utkání pak těsně zdolali porubského nováčka 3:2. Vyhrát dvakrát za sebou se však Kadani povedlo naposledy v 11. kole, kdy po triumfu v Havířově zdolali Ústí nad Labem. V ostatních případech však černožlutí sbírají jednu porážku za druhou, jejich produktivita je nejhorší v celé soutěži a s obranou fází to není o nic lepší.

Tým Kadaně se spoléhá na Jaroslava Kůse, jenže jeho 5 branek 25 asistencí na vzestup tabulkou nestačí, tím spíš když tým před nedávnem opustil nejlepší střelec Lukáš Klíma, jenž v kadaňském dresu zaznamenal 13 branek. Po něm zamířil do Jihlavy také obránce Jan Holý. Kadaň nemá důvody držet své klenoty, neboť ji vlastně o nice nejde. Na Lapači může severočeský tým pouze překvapit.

Udržet kontakt s čelem tabulky, tak zní cíl Vsetína

Vsetínský tým nedokázal ani v Prostějově prothrnout negativní bilanci z venkovních utkání, která Valachy provází od reprezentační přestávky. Vsetínští zvítězili pouze v Porubě, kde zásluhou Jiřího Karafiáta brali všchny tři body po trefě v poslední minutě utkání. Jenže od té doby se Vsetínu daří sbírat body pouze na Lapači. Po utkání v Prostějově žehral elitní střelc Valachů Luboš Rob na neskutečnou nedisciplínu zelenožlutých, která dost možná může za to, že Valaši se ocitli mimo první čtveřici v tabulce. "Ve druhé třetině jsme měli ale snad šest vyloučených, a to je pak těžko. Někteří hráči se díky tomu vůbec nedostanou do hry. Je to škoda, protože při hře pět na pět jsme byli jasně lepší. Ta naše disciplína je prostě nesmysl. Není možné, abychom měli tři útočné fauly za třetinu. Nechci si stěžovat na rozhodčí, pro oba týme je to stejné. Z deseti faulů, co byly, se osm pískat muselo, tak to je, bohužel. Je to naše slabina a musíme s tím něco udělat," mluvil po posledním utkání v Prostějově vsetínský kanonýr.

Valaši budou proti Kadani plnit roli jednoznačného favorita. Načerpat v domácím prostředí vítěznou náladu a směle vyhlížet do dalších bitev, tak zní úkol vsetínského mužstva pro sobotní utkání, které odstartuje v 17:30. Pokud se na Lapač nedostanete, můžete využít tradičních mediálních prostředků pro sledování vývoje utkání, ať už se jedná o portál onlajny.com nebo hokejkatv.cz.

Opět můžete soutěžit s BR Servis ve střelbě na branku! Ve hře jsou vouchery do fanshopu

První přestávka nově patří soutěži, ve které můžete získat až 2000 Kč na nákup zboží v našem fanshopu. Je to jednoduché, od modré čáry musíte pukem trefit jeden z otvorů na desce. Každý otvor představuje hodnotu voucheru, který můžete získat. A jak se ke střelbě dopracovat? Uvnitř ve zpravodajích k zápasu jsme ukryli tři nálepky, které vás pošlou do hry! Stačí tedy nalézt samolepku a jste ve hře. Nyní před Vánoci ideální příležitost k tomu, abyste s případnou výhrou mohli někomu udělat radost pod stromečkem nebo naopak mohli udělat radost sami sobě. Budeme vám držet palce! Soutěž zajišťuje partner klubu BR Servis - správná okna.

Partner utkání: Veselý grunt 

Myšlenka na pěstitelskou pálenici a ovocný lihovar vznikla v roce 2007, kdy také začali manželé Denisa a Kamil Mezníkovi ze Semetína vysazovat ovocné sady. Nejprve ve Lhotě u Vsetína, později v Poličné u Valašského Meziříčí a Staměřicích na Přerovsku. Současná výměra sadů činí více než 20 hektarů (švestek, hrušek, jabloní). Od počátku bylo cílem vytvořit vlastní uzavřený koloběh surovin, tzn. vypěstovat si vlastní ekologické ovoce, toto ovoce zpracovat ve vlastní provozovně (ovocný lihovar, povidlárna), veškeré odpady ze zpracování ovoce pak kompostovat a výsledné kvalitní hnojivo vracet zpátky do sadů. Po založení ovocných sadů v roce 2007 tak bylo dalším logickým krokem vybudování pěstitelské pálenice a ovocného lihovaru v Janové a stavba kompostárny. Obě dvě akce se realizovaly v letech 2012 a 2013, v roce 2014 zahájila pálenice (28.2.2014) i kompostárna (2.6.2014) svůj provoz.

Sestavy v poslením kole:

Kadaň: Kantor – Novák, Foltýn, Procházka, Holý, Seemann, Müller, Popela – Chlouba, Kůs, Svoboda – Rezek, Šťovíček, Klíma – Maršoun, Rindoš, Šulek – Homer, Tupý.

Vsetín: Gába (48. Šelepněv) – Frolo, Jenáček, Slováček, Rudl, Mikuš, Holomek, Ondračka – Karafiát, Pitule, Rác – Jonák, Pechanec, Rob – Vávra, Kucharczyk, Březina – Klímek, Šilhavý, Vítek.

banner pod článkem