Vstupenky online

Venku se nám nedaří, musíme na tom zapracovat, říká William Mäkinen

Redakce • 05.11.2018

Po prvním kole Chance ligy si William Mäkinen poranil kotník a několik týdnů chyběl svému týmu v obranných řadách. Nyní je zpátky a snažíme se svými výkony dopomoci týmu k dalším vítězstvím. Vsetínskému týmu se však nyní příliš nedaří a to hlavně na venkovních kluzištích, kde nejprve prohrál na ledě Havířova 1:4 a nyní v Třebíčí vysoko 2:6. "Máme nyní volno a spousty času na to, abychom na tom zapracovali," říká po nezdaru na Vysočině. "Cítím se dobře a jsem rád, že můžu zase hrát," popisuje pocity finský obránce s číslem 3 na zádech.

Williame, v Třebíči jste prohráli vysokým rozdílem. Jak hodnotíte zápas?
Pro nás to bylo těžké utkání. V první třetině jsme měli spousty vyloučených, a to vám v zápase nepřidá. Myslím si, že od druhé třetiny jsme hráli lépe, ale stále to nebylo natolik dobré, abychom dokázali zvítězit.

Čemu přisuzujete fakt, že jste tak často vylučování?
Těžko říci, kde ten problém je. Musíme se na to opravdu zaměřit a něco s tím udělat. Nemůžeme hrát tak často v oslabení. Věřím, že s tím do dalších zápasů něco uděláme.

Utkání bylo na střely vyrovnané, ale Třebíč dokázala skórovat hned šestkrát. V čem byl problém?
Měli opravdu dobře sehrané přesilové hry, ve kterých nám dokázali třikrát vstřelit branku. Problém byl v naší defenzivní činnosti. Nesehráli jsme ty situace dobře, musíme na tom dále pracovat.

V domácích zápasech se vám daří vítězit. Venku jsou to však většinou o dost slabší výkony. Jak si to vysvětlujete?
Je těžké to vysvětlit. Doma nás žene skvělé publikum a hraje se nám dobře. Musíme najít tu správnou cestu k tomu, abychom byli úspěšní i na venkovních zápasech. Věřím, že když se budeme držet pokynů trenérů, tak se nám to podaří.

Kvůli zranění jste dlouho nehrál. Již je vše v pořádku?
Měl jsem problémy s kotníkem. Léčba zabrala více času, než jsem čekal. Nyní už je všechno v pořádku a cítím se dobře. Jsem šťastný, že můžu hrát.

Cítíte, že jste se již adaptoval do českého hokeje?
Myslím si že ano. Ty rozdíly oproti finskému hokeji nejsou velké. Pokud bych však měl říci nějaký rozdíl, tak si myslím, že se tady hraje rychlejší hokej.

Jaký bude váš program v období reprezentační přestávky?
V pondělí máme ještě volno abychom si odpočinuli, ale od úterý opět začínáme pracovat. Některé dny budeme mít i dvoufázové tréninky, takže se nudit určitě nebudeme. Budeme se snažit zacelit naše mezery a být stoprocentně připraveni na další zápasy.

banner pod článkem