Vstupenky online

Máme nejvíce trestných minut v soutěži, takhle to nemůže jít dál, ví Tomáš Frimel

Helena Hegeďová • 03.11.2018

Utkání proti Třinci začali vsetínští junioři dobře a v 8. minutě zápasu vstřelil svůj první gól v sezoně osmnáctiletý útočník Tomáš Frimel. „Odrazilo se mi to, tak jsem to dorazil a propadlo to tam. Jsem strašně rád, že mi to tam dneska po delší době padlo,“ radoval se po zápase z prolomení své střelecké smůly. S výsledkem týmu už to ale tak růžové nebylo. „Po druhém gólu nám došlo, že by to mohlo dopadnout špatně, tam jsme se trochu zalekli. Neměli jsme to dopustit, ale nakonec to tak bohužel dopadlo,“ říká sklesle.

Tomáši, jaký je váš pohled na právě odehrané utkání?
Byl to bojovný zápas. Rozhodně jsme v něm měli hodně šancí, které jsme bohužel neproměnili. Závěr už jsme potom ztratili ve všech těch oslabeních.

První branka utkání byla zároveň vaší první brankou v sezóně. Jak vypadala a byla pro vás osobně důležitá?
V obranné třetině to šlo okolo mantinelu. Propíchnul jsem to a jeli jsme tři na jednoho. Kluci tam byli vzadu obsazení, tak jsem vystřelil. Odrazilo se mi to, tak jsem to dorazil a propadlo to tam. Jsem strašně rád, že mi to tam dneska po delší době padlo. Nedařilo se, ale snad už jsem to konečně zlomil. Bylo na čase (směje se). Doufám, že to tak půjde i dál, ale potřebujeme hlavně vyhrávat.

Jaký vstup jste od Ocelářů očekávali?
Věděli jsme, že tady mají posily. A že se nás bojí. Čekali jsme, že začnou hodně tvrdě, ale nakonec jsme začali tvrdě my a vlítli jsme na ně. Po druhé třetině jsme vyhrávali 2:0 a jak říkám, v té třetí jsme si to ztratili hrou v oslabení.

Třinec je na druhém místě tabulky, jde to vidět na herním projevu?
Každý zápas je jiný. Nevím, jak hrají proti ostatním týmům, ale proti nám jsem si ještě zatím ničeho specifického nevšiml.

Soupeř na začátku třetí třetiny snížil, co vám blesklo hlavou?
Že se z toho nesmíme posrat a musíme hrát dál. To spíš po tom druhém gólu nám došlo, že by to mohlo dopadnout špatně, tam jsme se trochu zalekli. Neměli jsme to dopustit, ale nakonec to tak bohužel dopadlo.

Ano, po druhém gólu jste totiž dostali hned třetí…
Bylo to obrovské zklamání. Udělali jsme chybu v rozehrávce a potrestali nás.

Už jste zmiňoval častá oslabení. Kde je problém?
Nevím. Nedokážu říct, kde je problém. Nicméně to musíme změnit. Máme nejvíce trestných minut v soutěži, takhle to nemůže jít dál.

Je to ve vašich zápasech rozhodující faktor?
Ve Vítkovicích jsme dostali tři góly v oslabení. Tady taky. Myslím si, že to u nás hraje velkou roli.

Vy sám jste však byl minutu a půl před koncem základní hrací doby vyloučen…
To mi ani nepřipomínejte, připadal jsem si jako idiot (směje se). Hrůza. Byl jsem zklamaný a naštvaný sám na sebe, že jsem to klukům takhle zavařil. Potom tam bylo ještě druhé vyloučení, na trestnou šel Tomáš Krupa. Dvě minuty před koncem a bylo to 5 na 3, to už se s tím nedalo nic dělat.

Dá se v tomto směru něco změnit už do příštího zápasu se Zlínem?
Musíme to hodit za hlavu a podat co nejlepší výkon, abychom měli alespoň tři body.

Jak na Zlín?
Musíme na ně vlítnout jako v prvních dvou zápasech. Hrát si svoji hru, neskočit jim na nic a hrát týmově. Snad to vyjde.

Berani mají ve svém týmu Jonáše Kočicu, který dal zatím 5 gólů – všechny proti Vsetínu. Musíte si ho trochu více hlídat?
Přesně vím, o kom mluvíte (směje se). A asi bychom měli. Hraje na centru a hodně si ho musíme hlídat, proti nám hrál zatím vždycky dobře.

banner pod článkem