Vstupenky online

Antonín Pechanec přiznává, že se před havířovskými fanoušky nechtěl moc radovat

Helena Hegeďová • 16.09.2018

Nešťastný zápas proti Havířovu, kde domácí nejprve vedli, ale nakonec prohráli 2:3 po samostatných nájezdech hodnotí Antonín Pechanec. „Radost z gólu jsem určitě měl, ale před jejich fanoušky jsem se nechtěl moc radovat,“ přiznává sedmadvacetiletý centr jedné z nejproduktivnějších útočných řad.

Z utkání proti Havířovu odcházíte s jedním bodem. Co se vám teď honí hlavou?
Je škoda, že jsme to nedotáhli do vítězného konce. Bohužel, myslím si, že to hodně ovlivnili ti čtyři páni, kteří pískali. Některé věci byly podle mě zbytečné, nepatřilo to tam a mohli nechat hru plynout. To ale musíme přijmout, nemůžeme se na to vymlouvat. Škoda, že jsme nezískali aspoň jeden bod navíc v nájezdech, teď budeme muset vydolovat body v Ústí.

Minulé domácí utkání jste odehráli s Kadaní, čekali jste tedy jiný zápas?
Určitě ano, ale na každá zápas se připravujeme úplně stejně. Chceme hrát svoji hru, kterou máme připravenou. Je jedno s kým. Věřím, že si to bude s přibývajícími zápasy čím dál tím víc sedat a z Lapače se stane nedobytná pevnost.

Byl pro vás zápas s Havířovem speciální?
Ne, byl to pro mě zápas jako každý jiný. Sice jsem tam strávil nějakou dobu, ale nějakou dobu už tam taky nejsem. Beru to jako běžný zápas v sezóně.

Přesto jste se ale po vstřelené brance neradoval...
Jo, to je pravda. Přeci jen jsem tam nějakou dobu prožil, tak jsem emoce nechtěl dávat moc najevo. Radost z gólu jsem určitě měl, ale před jejich fanoušky jsem se nechtěl moc radovat.

V zápase jste dlouho vedli 1:0, co chybělo k další brance?
Šancí jsme měli plno, bohužel nám to tam nenapadalo. Věřím ale, že postup času to půjde. Musíme se nějak víc uklidnit, stabilizovat a bude to jenom lepší. Abych byl upřímný, podle mě to byl dneska parádní výkon. Všichni, od prvního do posledního hráče, jsme dřeli a věřím, že to bude lepší a lepší. Možná nám dneska chybělo trochu štěstíčka, možná jsme si za tím málo šli. Myslím si ale, že jsme měli víc ze hry a prostě jsme si zasloužili vyhrát.

V utkání bylo hodně vyloučení, když se na to podíváte zpětně, nezměnil byste v tomto ohledu něco?
Ne, myslím, že v těch situacích to jinak zahrát nešlo. Ano, poslali nás dvakrát do tří. Nechtěl bych to nijak výrazně komentovat, ale zrovna v těchto případech to byla přísná vyloučení. Určitě to zápas hodně ovlivnilo.

Na druhou stranu, i vy jste hráli několik přesilovek...
Jednu přesilovku jsme proměnili, ale do pěti proti třem jsme v zápase nešli. Škoda, že jsme nedali alespoň z těch dalších přesilovek pět na čtyři.

Při tom všem Havířov vyrovnal, co jste si říkali?
Ať hrajeme furt stejně, ať hrajeme pořád ten svůj nátlakový hokej a jdeme si za vítězstvím. Což jsme udělali. Bohužel nám tam spadl nešťastný druhý gól na 2:1. Přesto jsme to nevzdali, Radim Kucharczyk dal parádní branku a byli jsme zpět ve hře. Věřil jsem, že otočíme, protože jsme měli víc ze hry. Také v prodloužení jsme mohli rozhodnout. Nájezdy jsou vabank a dneska byl šťastnější Havířov.

Vy jste jel hned první nájezd. Neproměnil jste, co vám blesklo hlavou?
Byl jsem naštvaný, protože jsem si chtěl toho gólmana pěkně položit a dát mu to tam, ale kotouč se mu úplně zvrtl. Byl to hrozný nájezd.

V pondělí jedete do Ústí nad Labem, o čemž jste se již zmiňoval...
Musíme tam vyhrát. Za každou cenu musíme jít pro vítězství. Nic jiného nebereme.

Co říkáte na momentální postavení v tabulce?
Já si myslím, že to není úplně špatné. Je to začátek soutěže, jsou za námi čtyři kola a sice jsme chtěli trošičku víc, ale věřím, že po nějakém dvacátém kole budeme úplně jinde, než jsme teď. Máme ještě spoustu času.

banner pod článkem