Vstupenky online

40 let od postupu do 2.ligy: Vydražte historický dres svého oblíbeného hráče, který nastoupí pod vaším jménem!

Václav Trávníček • 12.12.2008

V s e t í n - Přesně před čtyřiceti lety se začala psát moderní historie vsetínského hokeje. U kulatého výročí sezóny, ve které Vsetín poprvé postoupil do druhé ligy, připravil Valašský hokejový klub pro fanoušky speciální akci. Příznivci šestinásobného mistra mohou dražit repliky historických dresů Zbrojovky Vsetín z 60. let, v níž hráči VHK nastoupí v jednom ze zápasů nadstavbové části. Jméno fanouška, který dres vydraží, se pak objeví na dresu příslušného hráče na místě jmenovky. Po ledové ploše tak s trochou nadsázky budou kroužit samá nová jména. Dresy budou po utkání rozeslány úspěšným dražitelům a část výtěžku z aukce poputuje na konto Petra Šotka, zraněného kapitána nedalekého Rožnova pod Radhoštěm. Aukce dresů startuje už nyní na webu hc-vsetin.cz!

Dražby hraných dresů nejsou ve vodách českého internetu ničím neobvyklým. Vše, co je spojeno s činností klubu, se u fanoušků stává cenným sběratelským materiálem, dresy nevyjímaje. Proto jejich aukce probíhají např. na webech Sparty Praha, Liberce nebo Českých Budějovic s tradičně velkým ohlasem. Aktuální aukce Valašského hokejového klubu je však jiná; od ostatních aukcí se výrazně liší. Začne totiž ještě předtím, než v dražených dresech hráči nastoupí. Důvod je logický – teprve na základě výsledků aukce bude jasno, pod jakými jmenovkami hokejisté šestinásobného mistra nastoupí. Pokud se vám podaří vydražit jeho dres, může váš oblíbený hráč kroužit po ledě a střílet branky pod vámi zvoleným jménem. To bude na dres speciálně vytištěno na místě hráčské jmenovky.

Celá akce má charitativní podtext: část výtěžku poputuje na účet Petra Šotka, kapitána nedalekého Rožnova pod Radhoštěm, který po vážném zranění v mistrovském zápase krajského přeboru ochrnul. Fanoušci Valašského hokejového klubu, jíž se aukce zúčastní, tak pomohou sportovci v těžké životní situaci.

Jaké dresy jdou do aukce?

Fanoušci vsetínských hokejistů mohou dražit dresy z konce šedesátých let. Tehdy klub působil pod názvem Zbrojovka Vsetín v regionálních soutěžích, ze kterých se v sezóně 1968 / 1969 poprvé probojoval do 2.ligy. Dresy Vsetína se v průběhu let měnily: hráči nastupovali nejčastěji v červených nebo bílých. Do letošní aukce byla vybrána bílá varianta se starým logem Zbrojovky na hrudi, která dresům ve své době vévodila. Dresy vynikají také modrým šněrováním u krku a logem 40. výročí na ramenou. K šedesátým létům se váže i jiný milník vsetínského hokeje: v okresním městě byla vybudována umělá ledová plocha. Stadion byl sice v osmdesátých letech zastřešen, ale některé jeho části jsou stále „pamětníky“ šedesátých let. Například strojovna pochází z roku 1966. „Jde vlastně o historickou památku,“ poznamenal dnešní ředitel zimního stadionu Petr Propš.

Jak aukce probíhá?

Aukce, která začíná dnes, bude končit 6. ledna. Do té doby bude možné na adrese aukce.esports.cz přihazovat na vámi vybraný dres. Vyvolávací cena každého dresu je 1300 Kč a minimální příhoz v aukci je 50 Kč. Každý výherce dresu bude bezprostředně po skončení aukce kontaktován pro výběr zvoleného jména a zaplacení vydražené částky. Dresy si poté bude možné vyzvednout v nejbližším termínu po slavnostním zápase.

Kdy hráči v historických dresech nastoupí?

Hráči obléknou historické dresy na začátku února v jednom ze zápasů nadstavbové části. Rozpis tohoto období sezóny bude k dispozici po skočení základní části 2. ligy, konečný termín zápasu bude zveřejněn na webu www.hc-vsetin.cz a v místním tisku. Foťáky s sebou!

Jakou formu může mít vaše jmenovka na dresu?

Po skončení aukce budou úspěšní dražitelé kontaktováni pro určení jmenovky na dresech hráčů. Vámi zvolené jméno může mít maximálně deset písmen, vybrat si můžete jméno, příjmení, případně obě varianty, pokud se vejdou do limitu. Možností je také nechat jmenovku prázdnou. Čísla dresů budou zvolena podle aktuální soupisky VHK Vsetín, abyste měli jasno, kdo ve vámi vybraném dresu nastoupí.

Pomoc Petru Šotkovi

Jednatřicetiletý Petr Šotek je kapitánem hokejového týmu Rožnova pod Radhoštěm a současně občanem Valašského Meziříčí. Počátkem října se vážně zranil při srážce se soupeřem během mistrovského utkání Moravskoslezského krajského přeboru s celkem Horního Benešova. Od té doby je na většinu těla ochrnutý.

Město Valašské Meziříčí vyhlásilo na pomoc Petru Šotkovi veřejnou sbírku. Její výtěžek může pokrýt alespoň část nákladů na vybudování bezbariérového přístupu do hokejistova domova a na nákup kompenzačních pomůcek. Část výtěžku z prodeje dresů (po odečtení nákladů na jejich výrobu) bude poukázána právě na tuto sbírku.

Petra Šotka můžete nezávisle na aukci dresů Zbrojovky Vsetín podpořit i zasláním příspěvku na účet: 43 – 3449400227/0100 (Komerční banka).

K aukci se dostanete ZDE.

banner pod článkem