Vstupenky online

13 gólů ve vlastních přesilovkách. Komplex? Ne, blbost, říká Stantien

Aleš Koňařík • 28.11.2006

V s e t í n – Jedno zápasu Vsetína se Spartou upřít nejde. Po nebetyčné nudě předchozích domácích duelů s Plzní nebo Vítkovicemi padaly brankym, místy se hrál poměrně zajímavý hokej, který přinesl zvraty i také pěkné góly. Jenže tím veškerá spokojenost vsetínského fanouška končí. Celkově třináctým gólem inkasovaným v oslabení prohrál Vsetín se Spartou 3:4. „To už není komplex, to je prostě blbost. Co na to víc říct…,“ nešetřil ironií Roman Stantien, jehož celkově 150. branka v nejvyšší české soutěži potěšila skutečně pramálo.

„Ani o tom nevím,“ pokrčil nad jubilejní trefou rameny dvaačtyřicetiletý veterán. „Je to jedno, jestli je to první nebo poslední, stejně jsme díky němu nevyhráli.“ Vsetín sehrál se Spartou vyrovnanou partii, dokázal se oklepat z rychlého vedení soupeře, přežil dvojnásobné oslabení a do 57. minuty držel vyrovnaný stav a naději na bod. Bod, který by vzhledem k průběhu utkání měl cenu zlata. Ale už jako tolikrát Vsetín v závěru selhal. Kratěnův únik v oslabení byl velkou kaňkou nad jinak dobrou hrou domácích v početních výhodách.

„Někomu byl asi bod málo, když jsme hráli stylem všechno nebo nic,“ pokračoval zklamaný Stantien. „Když už jsme se Spartou stáhli ztrátu z 1:3 na 3:3, měli jsme to udržet.“ Zůstalo jen u přání.

Závěrečný snaha Vsetína o vyrovnání přinesla jen nastřelenou tyčku. Pak už jen sirénu a truchlivý odchod do šaten. „V závěru už jsme hráli na náhodu, ale znova musím říct, že všechno rozhodl hloupý gól ve vlastní přesilovce,“ vrátil se Stantien ještě jednou ke klíčové chvíli utkání.

Ztráta Vsetína na předposlední příčku, na které Plzeň vystřídaly Vítkovice poskočila o bod na celkových osm. „Před sebou máme ještě dost zápasů, stát se může všechno,“ nechce házet Stantien předčasně flintu do žita. „Ale zápasy jako tento jsou dost na ho..., protože utkání většinou prohráváme po takových hrubých chybách. Nedokážu říct, jestli je to nedisciplinovaností, nebo nedbalostí,“ povzdechl si při snaze najít ten nejvýstižnější termín pro vsetínskou hru. „Je to prostě nezodpovědnost,“ uzavřel nejstarší hráč extraligy.

banner pod článkem
×
Dnes v 16:00 | Jun.
VHK ROBE Vsetín
Piráti Chomutov