Vstupenky online

Mladší dorostenci zvítězili v prodloužení a proti Technice berou důležité dva body!

Helena Hegeďová • 09.12.2017

Vsetín vstoupil do zápasu velmi aktivně a v náporu pokračoval i v přesilových hrách. Paradoxně na konci první početní výhody Valaši inkasovali. Ve druhé třetině hosté své vedení navýšili. Vsetín se ale nevzdal a dobrou prací skóre otočil. Technika vyrovnala deset minut před koncem zápasu v docela kontroverzí situaci, domácí se ale nenechali tímto vývojem ovlivnit a vítězství nakonec urvali v nastaveném čase.

Extraliga mladšího dorostu - 2Č/2 so 9.12.13:00
VHK ROBE Vsetín
HC Technika Brno
4:3p(0:1, 1:1, 2:1 - 1:0)

Branky a nahrávky: 33. Turek (Kočí), 43. Kočí (Bednařík), 49. Calaba (Půček, Turek), 64. Fencl (Babeliak) – 9. Kelbl (Hassani), 25. Hassani (Staněk), 51. Jedlička (Šujan). Rozhodčí: Smilek – Hübl, Poláček. Vyloučení: 4:5. Využití: 0:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 69. Střely na branku: 41:32. Průběh utkání: 0:0, 0:2, 3:2, 3:3, 4:3.

VHK ROBE Vsetín: Málek – Kunst, Navrátil, Houser, Kočí, Liss, Sviták– Fencl, Půček J., Vrána – Calaba, Babeliak, Turek – Čajanová, Bednařík, Zemánek.
HC Technika Brno: Nešpůrek – Fojt, Kučírek, Kubica, Kala, Šujan, Groch, Kudrna – Kelbl, Zimin, Kubový, Hassani, Staněk, Jedlička, Frýza, Vyroubal, Daněček, Čoupek.

Vsetín se snažil být od začátku zápasu aktivní, což proměnil v několik velkých střeleckých šancí, které mohli domácí zakončovat do prázdné brány. Brzy se jim také naskytla hra v 5 proti 4. Nejprve se dařilo hostům vyhazovat, po vyloučení druhého hráče hostujícího celku už se ale domácí ke kotouči dostali. Paradoxně ale skórovalo Brno, když si Hassani položil brankáře a Marek Kelbl poslal puk do nechráněné horní části branky. Domácím se naskytla i další přesilová hra, v té už branka nepadla. Domácím se dařila práce v útočné třetině, střely však končily na blokujících hráčích, což nabudilo hostující celek, který sebevědomě mířil k Málkově brance.

Druhá třetina začala brněnskou přesilovkou 5 na 3. Možná i proto, že byla početní výhoda přerušena přestávkou, nebyla využita. Zápas byl doprovázen zblokovanými a nepřesnými střelami. Také střela Ahmada Hassaniho v brance neskončila, domácí však puk shodou náhodou dostali až za brankovou čáru a Technika se radovala z dvoubrankového vedení. Domácím se vývoj utkání nezamlouval, po pobytu v útočném pásmu se ale kotouče chopili hosté, do pásma se jim ale nedařilo dostat. 

V průběhu brněnské přesilovky trefil Šujan od modré horní tyčku vsetínské branky, od které se puk odrazil na nohy Málka. Hostující obránce byl přesvědčen, že branka padla, rozhodčí byli však jiného názoru, protože dobře viděli, že kotouč se za brankovou čáru nemohl dostat. Po skončení tohoto oslabení začal pro Vsetín stíhací závod. Ve 33. minutě propadla Nešpůrkovi za záda nešťastná střela z hokejky Adama Turka. V poslední minutě se do přečíslení dostal Bebaliak s Čajanovou, tentokrát však na hostujícího gólmana domácí nevyzráli.

Také ve třetí třetině začali domácí aktivně, dobrý forčekink soupeře je ale nepouštěl do zakončení. Na 2:2 vyrovnal ve 43. minutě Václav Kočí, když bleskovou střelou z levého kruhu propálil brankáře na vzdálenější tyčku. Strhnout vedení na svou stranu mohl Staněk, když se v oslabení vydal do brejku. Proti němu si však vyjel Málek a kotouč mu vypíchl. A když se Technice nepovedlo urvat vedení, zkusili to Valaši. Druhému gólu Techniky dopomohli do branky bránící hráči Vsetína, u svého třetího gólu si domácí tuto smůlu vynahradili. Tomáš Calaba se totiž zpoza branky přemístil k levé tyčce a zakončil. Nešpůrek držel puk u betonu a jeho spoluhráči mu chtěli pomoci. Z přemíry snahy zatlačilt puk pod levý beton jej však poslali do branky. 

Vedení domácích vydrželo dvě herní minuty. V 51. minutě se na straně hostů prosadil, v celém zápase velmi aktivní, Maroš Jedlička. Domácí měli možnost zisku třech bodů, když jim Šujan svým vyloučením za nedovolené bránění nabídl přesilovou hru. Ta se nakonec přenesla i do prodloužení, ve kterém se nejprve dostal do brejku Babeliak, který se střelou mezi betony neprosadil. Boris Babeliak si v čase 63:08 opravdu připsal bod, a to za asistenci u vítězného gólu Jana Fencla.

Ohlasy k utkání

Lubomír Konečný (VHK ROBE Vsetín): Jsme moc rádi, že jsme po dlouhé době zvítězili. Sice za dva body, ale kluci to vítězství potřebovali, protože máme za sebou sérii snad šesti proher. Doufám, že na vítězství teď navážeme. Máme před sebou nejdůležitější část sezóny, kdy hrajeme o sestupové příčky. My v žádném případě nechceme spadnout. Myslím si, že kluci na to mají. Potvrdili to dnes v zápase, kdy otočili zápas za stavu 0:2 na 3:2, kdy jsme pomalu sahali ke třem bodům. Já věřím, že to teď kluky nakopne dál, že na sobě budou dál pracovat a že tu sezónu zvládneme. Čeká nás Warrior a Poruba venku a tam prostě musíme uhrát šest bodů a pokračovat dál. Dneska jsme hráli výborně od druhé třetiny desáté minuty, samozřejmě ta první třetina byla špatná, my jsme ale nyní rádi za tři body.