Vstupenky online

Vsetín vstoupil do play-off ve velkém stylu, Kopřivnici naložil devět branek

Jan Tajzler, Helena Hegeďová • 25.02.2017

Valaši dokázali v úvodním utkání čtvrtfinále bezezbytku naplnit roli favorita. Do svého soupeře z Kopřivnice se pustili již v první třetině, kdy se dvěma přesnými trefami prosadil Finsterle a po něm Čech. Tříbrankové vedení Vsetín navýšil v prostředním dějství až na 7:0 a utkání poté už připomínalo exhibici. Vsetínští doráželi i na dvouciferný výsledek, ale díky brankáři Fendrichovi se tak nestalo. Série se nyní přesune do Kopřivnice, kde se v pondělí od 18:00 odehraje druhé utkání.

2. liga - ČF1 so 25.2.17:30
VHK ROBE Vsetín
HC Kopřivnice
9:0(3:0, 4:0, 2:0)

Branky a nahrávky: 10. Finsterle (Kucharczyk, Mojžíš), 13. Finsterle (Luka), 15. Čech (Čuřík, Teper), 23. Luka (Finsterle), 29. Luka (TS), 32. Čech (Čuřík, Šilhavý), 36. Šilhavý (Čuřík), 43. Žák (Pokorný), 45. Janáček (Zúbek, Kolařík). Rozhodčí: Zbořil – Novotný, Axman. Vyloučení: . Využití: 2:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 3035. Střely na branku: 50:17. Průběh utkání: 9:0.

VHK ROBE Vsetín: Hromada – Jeník, Mojžíš, Hryciow, Janáček, Čech, Teper, Žák, Ostrčil – Finsterle, Kucharczyk, Luka – Kolařík, Vávra, Zúbek – Hořanský, Šilhavý, Čuřík – Kajaba, Pokorný, Vítek.
HC Kopřivnice: Fendrich (15. - 40. Šimeček) – Krutil, Kowalczyk, Pargáč, Marek, Merenda, Chalupa – Kofroň, Pěnčík, Poruba, Sluštík, Vyčesaný, Hrubý, Barošák, Suchý, Mach, Ollender, Červenka.

Kopřivnice se snažila o útočné pásmo a Vyčesaný nastřelil boční síť Hromadovy branky. Vsetínu se dařilo vyvážet kotouč z pásma a k rychlým střelám od modré se dostali Vávra a Finsterle. Střední pásmo rychle přebruslil Bartošák a ohrozil vsetínskou branku z pravého kruhu. Puk za bránou našel Vyčesaný a zkusil to z levého kruhu. Proti této střele zasáhl gólman pravým loktem. Valaši dobře pracovali před brankou Fendricha, ale ani jim se nepodařilo procpat kotouč do brány. Kopřivnice se nezalekla role outsidera a dokázala vsetínské obraně pořádně zatopit dlouhými pobyty v útočném pásmu. Z ničeho nic se však k levé tyčce Fendrichovy branky dostal Lukáš Finsterle a poslal puk do nepokrytého levého dolního rohu. Na druhou stranu se vydal Vyčesaný a nastřelil pravou tyčku, od které se puk dostával nad Hromadovo rameno. Brance zabránil vsetínský obránce. Ve 13. minutě se do zakončení dostal Lukáš Finsterle a přesnou střelou vsítil druhou branku. Následně dostal menší trest Kofroň a přesilovku využil Filip Čech, a to střelou od modré, která byla namířená pod pravou ruku. Touto trefou vyhnal vsetínský forvard z brány kopřivnického Fendricha, kterého nahradil Šimeček. O snížení se pokusem z vrcholu levého kruhu snažil Kowalczyk. Gólman si puk namířený mezi betony pohlídal. 

Luka otevřel druhou třetinu trefením levé tyčky. Ve 23.minutě nahrál Lukáš Finsterle kotouč na Vladimíra Luku, který už tentokrát prostor pod horní tyčkou trefil. Kopřivnice si dokázala vytvořit tlak v přesilové hře, domácí však dobře bránili předbrankový prostor. Hostující Hrubý nastřelil boční síť, domácímu Šilhavému se nepovedlo přehodit pravý beton a Luka si při nepovedeném úniku vymohl trestné střílení. Vladimír Luka si najel před bránu přes levý kruh a poslal puk nad Šimečkovu vyrážečku. Naopak přesně na vyrážečku se trefil hostující Mach. Mistrem ve využívání přesilových her se ukázal být Filip Čech, jenž se z vrcholu levého kruhu trefil na vzdálenější tyč. Při dalším vsetínském gólu seděl na trestné lavici Jeník. Jakub Čuřík nejprve nedokázal zvednout kotouč nad levý beton. K dorážce si však najel Vojtěch Šilhavý a dostal puk do branky prostorem mezi betony. Také v posledních minutách se vylučovalo, a tak začátek třetí třetiny sliboval hru ve čtyřech hráčích na obou stranách. 

Třetí třetinu otevřeli domácí tlakem do brány, který v 43. minutě proměnil na branku Michal Žák střelou k levé tyčce. O dvě minuty později přidal devátou branku Martin Janáček, který dorazil kotouč po pokusu Zúbka nad levé rameno bezmocného Fendricha, který se po zranění Šimečka dostal opět mezi tři tyče. Desátý gól měl na hokejce Vávra. Tomu se nepovedlo dostat puk kolem levé tyčky a brusle hostujícího gólmana. Následně pálil do prázdné brány, puk proklouzal skrz brankoviště na druhou stranu kluziště. Kopřivnice byla blízko prvního gólu v přesilové hře, kdy na soupeře zatlačila a po celé dvě minuty se díky Krutilovi držela před Hromadou. Ze Vsetínských se v útoku blýskl Hořanský s Kajabou, ani jednomu se nepodařilo překonat Fendricha v kopřivnické brance. Kolařík si u pravé tyčky počkal na ideální střelu spoluhráče a tečoval puk do prázdné branky, kterou však minul. Zdálo se, že Vsetínu není desítka přána ani tentokrát. Valaši často trefovali tyčky nebo je o gól připravil maskovaný muž hostů, a tak se skóre vsetínské kanonády zastavilo na výsledku 9:0.

Ohlasy k utkání

Jiří Dopita (trenér VHK ROBE Vsetín): Jsme rádi, že jsme do série vstoupili výborně, a hlavně vysokým vítězstvím. Začátek byl trošičku nervózní, ale po prvních dvou gólech se to zklidnilo, a pak už jsme měli zápas pod kontrolou.

Václav Slabý (trenér HC Kopřivnice) se vyjádří až po skončení čtvrtfinálové série.



×
Dnes v 16:00 | Jun.
VHK ROBE Vsetín
Piráti Chomutov