Vstupenky online

Mladší dorostenci přetlačili Porubu a doma opět berou tři body

Helena Hegeďová • 04.12.2016

Valaši byli již od úvodních minut lepším týmem a jejich střelecké pokusy vypadaly nadějněji. Skóre však otevřel až v oslabení v patnácté minutě Šimon Jenáček. Vsetín se z vedení dlouho neradoval, protože jedinou branku Poruby vstřelil necelé tři minuty po té vsetínské Daniel Stodůlka. Valaši však po trefě Calaby v prostřední periodě a druhém úspěšném zakončení Jenáčka jedenáct minut před koncem přidali třetí domácí výhru v řadě.

ELMD - 2Č/3 ne 4.12.10:30
VHK ROBE Vsetín
HC RT TORAX Poruba 2011
3:1(1:1, 1:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 15. Jenáček (Kunst, Kuboš), 33. Calaba (Půček, Vávra), 50. Jenáček (Fojtášek, Calaba) – 18. Stodůlka (Machů, Bořuta). Rozhodčí: Mikula – Štefková, Cabák. Vyloučení: 2:5. Využití: 0:0 V oslabení: 1:0 Diváci: 89. Střely na branku: 39:17.Průběh utkání: 0:0, 1:0, 1:1, 3:1.

VHK ROBE Vsetín: Lidák – Fojtášek, Vávra, Kuboš, Lukačka, Mikulík, Kunst, Navrátil – Půček, Adámek, Lobodowski, Dohnal, Calaba, Jenáček, Baďura, Mlýnková.
HC RT TORAX Poruba 2011: Mokrý – Havlík, Becher, Fabianczyk, Husák, Krátký, Machů, Gajdoš, Pitucha – Kotásek, Stodůlka, Barčák, Häring, Bořuta, Boniatti.

Již v úvodu utkání se domácí Valaši prezentovali aktivním hokejem. Hostující celek držel proti střelám gólman Mokrý, i on však zaváhal. K první vstřelené brance se blížil v páté minutě Půček. Porubský brankář chtěl ukrýt puk pod lapačkou u levé tyčky, netrefil jej však přesně a kotouč byl stále volný, čehož si všiml vsetínský Dohnal a poslal pas na Půčka do mezikruží. Domácí útočník měl před sebou prázdnou bránu. Gól z této situace ale nepadl, jelikož tutovku překazil Vsetínu Husák, který se položil do Půčkovy střely. Hosté se do útoku moc nedostávali, a když už se před Lidákem objevili, domácí obrana je nepustila ke střele.

Po pokusu Adámka z levého kruhu zvonila u brány Poruby tyčka. Hostující borci se dostávali do úniku, který nedokázal Baďura zastavit dovoleným způsobem, a šel si tak na dvě minuty odpočinout na trestnou lavici. Vsetínské toto vyloučení však mrzet nemuselo. Hned dva vsetínští hráči se ocitli sami před gólmanem a Šimon Jenáček si připsal přesnou trefu po pokusu mezi betony. Netrvalo dlouho a bylo vyrovnáno. Daniel Stodůlka stál na konci kombinace hráčů Poruby, když využil nepřipravenosti vsetínského gólmana a poslal kotouč do prázdné branky. Poruba se také pustila do bránění brankoviště, v čemž pokračovala po celý zbytek zápasu.

Vsetín se musel na začátku prostřední periody bránit, jelikož byl za hákování vyloučen Lobodowski. Nechybělo však mnoho a mohla přijít další branka v oslabení. Tentokrát se Šimonu Jenáčkovi dostalo trestného střílení. Šikovný vsetínský forvard zamíchal s pukem a směřoval jej mezi tyčku a nohu hostujícího gólmana. Ten si ale prostor případné střely po ledě pohlídal, natáhl se přes brankoviště a navýšení nepovolil.

Hostující hráči byli aktivnější než v periodě první, stále se však hrálo hlavně v jejich obranném pásmu a od inkasování je dělila jen dobrá práce v obraně. Na střelu Tomáše Calaby však bránící hráči ani gólman nestačili. Půček z mezikruží nastřelil betony hostujícího gólmana, od kterých se puk odrazil na hůl Calaby, který chvíli přemýšlel, zvolí-li střelu po ledě nebo do horních pater branky. Nakonec se rozhodl nejlépe, jak mohl a poslal puk nad levý beton Mokrého. Lidák se musel mít na pozoru při střelách Havlíka a Fabianczyka, jedna z velkých šancí však přišla na druhé straně. Bekhendový pokus Mlýnkové z otočky našel skulinku mezi betony hostujícího gólmana. Vsetínská hráčka tak Mokrého překonala, puk se však odrazil od tyčky zpět před branku.

Domácí se hnali do útoku i ve třetí třetině, houževnatý soupeř však dobře bránil a nejednou zahnal Valachy až hluboko do vlastního obranného pásma, ke střele se ale hráči z Ostravy neměli. Blízko gólu se ocitl Vávra při nastřelení tyčky. Domácí se snažili navýšit také v přesilové hře, branka na 3:1 přišla paradoxně půl minuty po skončení početní výhody. Jenáček se dostal do brejku, ve kterém zakončil nad lapačku. Mokrý však lapačkou zasáhl a vyzval tak k dorážce Calabu. Střelec druhého gólu vystřelil, opět ale trefil jen gólmana, od kterého se puk odrazil na Fojtáška, a ten našel před brankou nachystaného Šimona Jenáčka, pro něhož nebylo problémem dostat kotouč do prázdné branky. Po pohledné kombinaci už zvedal ruce nad hlavu Adámek, svým pokusem od modré ale trefil pouze tyčku. Začalo se schylovat ke konci zápasu a střel ubývalo, domácí už spíše drželi puk za vlastní brankou a zápas se dohrával.