Vstupenky online

Valaši po srdnatém výkonu na Zubry nestačili

Pavel Tajzler • 30.08.2016

Ve svém druhém zápase s prvoligovým soupeřem vsetínští hokejisté prohráli se Zubry z Přerova. Leč bojovali do posledních vteřin jako lvi na výhru to nestačilo. Avšak nutno podotknout, že Přerovští přijeli ke své generálce na ligu v plné síle, zatímco Vsetínští ještě hledají ideální sestavu a stále zkouší hráče. Právě proto se družina trenérů Jenáčka a Dopity za svůj výkon rozhodně nemusí stydět. O vítězství Přerova se nejvíce zasloužil Jiří Goiš, který zaznamenal tři body za branku a dvě asistence.

Příprava - přát. út 30.8.18:00
VHK ROBE Vsetín
HC ZUBR Přerov
3:5(0:0, 2:4, 1:1)

Branky a nahrávky: 24. Finsterle (Kucharczyk, Janáček), 35. Zúbek, 49. Čuřík (Kucharczyk, Bílek) – 24. Sikora (Malina, Vágner), 30. Kovařík (Popelka, Goiš), 32. Goiš (Popelka), 34. Kovařík (Popelka, Goiš), 57. Dostálek (Chmelíř, Procházka). Rozhodčí: Vaněk – Novák, Wesley. Vyloučení: 5:8. Využití: 0:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 1131. Střely na branku: 27:26. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:4, 3:4, 3:5.

VHK ROBE Vsetín: Šurý – Žák, Vrána, Weintritt J., Hryciow, Bílek, Vrba, Janáček, Mojžíš – Finsterle, Čuřík, Kucharczyk – Zúbek, Čech, Kolařík – Pokorný, Šjafotdinov, Vávra – Kajaba, Šilhavý, Hořanský.
HC ZUBR Přerov: Klimeš – Chmelíř, Grof, Vágner, Malina, Novotný, Ferenc, Pala, Šnajnar – Procházka, Pšurný, Dostálek, Plášek,Kratochvíl, Sikora, Goiš, Popelka, Kovařík, Školoud, Král, Ižacký.

Od prvních minut se do ofenzivy hnal vsetínský forvard Kolařík, který několikrát otestoval pozornost Klimeše střelou z pravého kruhu. Vsetín začal jako aktivnější celek, pozor však musel dávat i Šurý v brance domácích. Chvíli trvalo, než se Zubři v útočném pásmu zorientovali. Obrana Valachů je nakonec dohnala k nedovolenému zákroku. Vsetín si ale při trestu Procházky nevedl vůbec dobře. Byli to hosté, kdo svému soupeři nedovolil přechod útočné modré čáry a na tuto hru navázal Přerov i po skončení početní nevýhody. Tempo hry se zvyšovalo a začalo se hrát více do těla.

Čuřík zkusil štěstí z nulového úhlu, ale kotouč pouze prosvištěl napříč brankovištěm. O chvíli později se sám v útočném pásmu ocitl Kucharczyk, na moment zaváhal a nakonec pálil nad. Hosté dokázali svého soupeře potrápit předváděnou technikou, Vsetín přesto bojoval a hnal se dopředu. Hlavně, když se mu naskytla možnost nápravy reputace v další z přesilových her, tentokrát to byla hra 4 na 3 z pohledu Valachů. Úspěch ale neslavili ani domácí, ani hosté. Do kabin se tak šlo za bezbrankového stavu.

Druhá třetina začala lépe pro hosty. Nejprve to zkusil Popelka z mezikruží a při následné dorážce Gioše do prázdné brány měl domácí brankář notný kus štěstí. Nejen, že Přerov herně předčil vlažný výkon Vsetína, ale byl také prvním týmem, který se radoval z gólu. Od pravé tyčky poslal puk za gólmanova záda Marek Sikora. Neuběhla však ani minuta a radoval se Lapač. Lukáš Finsterle se v úniku nezalekl dotěrného bránícího hráče, vytáhl bekhendový blafák a skóroval. Tato trefa Vsacanům přidala na útočné aktivitě. Vsetín dosáhl na další vstřelenou branku. Gól Vávry však nemohl být uznán pro sekání, kterého se hráč těsně předtím dopustil. 

Michal Popelka nahrál do jízdy Lubomíru Kovaříkovi, kterému stačila už jen lehká teč, aby dostal kotouč pod víko. Přerov byl na ledě výraznější, o čemž diváky přesvědčilo i přečíslení dva na jednoho v oslabení. A také branka hostů v početní nevýhodě. Michal Popelka našel skvělou přihrávkou Jiřího Goiše, ten dostal kotouč do levého horního rohu. Ve 34. minutě si Vsetín nepohlídal hostující formaci a po souhře přerovských útočníků vsítil gól opět Lubomír Kovařík. Druhá třetina přinesla do svého závěru ještě jednu branku. Vše začalo u nepovedené rozehrávky hostujícího brankáře, kterého překvapil jeden z Valachů, ke kotouči se tak dostal František Zúbek a s jistotou dopravil kotouč do brány bez gólmana. Po druhé třetině si hosté odnášeli dvoubrankové vedení.

Od 45. minuty, kdy střelu Kucharczyka Klimeš vyrazil a k dorážce se dostal Čuřík, byli domácí lepším celkem. I přes dobrou přerovskou obranu si Vsetínští dokázali vytvořit tlak, chyběly jen střely. To však změnila zadovka Kucharczyka, po které se ke kotouči dostal Jakub Čuřík a při průjezdu okolo brány zasunul touš bekhendem k levé tyčce.

Dalším pokusům domácích chybělo přesné zakončení. Rozhodčí v zápase pouštěli i zákroky na hranici pravidel, díky nimž byla k vidění tvrdá hra. Toto tvrzení však neplatilo o zákroku na Finsterleho, který si u mantinelu dokázal poradit s jedním z dotěrných soupeřů, v rozhodující situaci před bránou byl však podražen. Ke střele se nakonec hráči ve žlutém dostali až po skončení přesilové hry, kdy pálil Čech a poté Mojžíš. O vyrovnání se pokusil také Kolařík, ten však kotouč zasunul jen pod lapačku, nyní jistého, gólmana hostů. Na druhé straně využil nekrytých spodních pater domácí brány Vlastimil Dostálek. Poslední minuty byly z pohledu domácího týmu opatrné, v přesilové hře 6 na 4 se jim podařilo ohrozit gólmana Klimeše, tíženého vyrovnání však nedosáhli a z vítězství se mohl radovat celek z Přerova.

Ohlasy k utkání

Petr Dočkal (trenér HC ZUBR Přerov) - Odehráli jsme poslední přípravné utkání, se soupeřem, který bude ve 2. lize hrát na jednom z čelních míst. V první třetině se oba týmy vzájemně oťukávaly, udělaly nějaké množství chyb, ale od druhé třetiny jsme si převzali aktivitu, soupeře jsme přestříleli, proměnili jsme šance a odskočili jsme až na 4:1. Po naší hrubce jsme soupeře pustili opět do utkání, místo abychom mu víc odskočili a dohráli v klidu, a soupeř se tak dostal do hry. Ve 3. třetině nás přehrával, ale my jsme se snažili utkání rozhodnout. Soupeř do toho ale dal vše a hrál celých 60 minut a nás to jistě prověřilo. Jsme rádi za výhru a soupeři přeji, ať se mu v sezóně daří.

Luboš Jenáček (trenér VHK ROBE Vsetín) - S Přerovem jsme odehráli dobrý zápas. Je to prvoligový mančaft, který byl v loni pátý. Myslím si, že jsme, až na těch pět až osm minut ve druhé třetině, s nimi drželi krok. Zápas mohl dopadnout i tak, že jsme mohli srovnat, bohužel jsme prohráli o 2 branky, ale myslím si, že jsme nepředvedli špatný výkon. V obraně máme ještě slabá místa, dali nám tam tři góly jak přes kopírák, takže na tom musíme ještě zapracovat, ale myslím si, že se v dalších zápasech už takových chyb nebudeme dopouštět.