Vstupenky online

Omluvenka za derby se povedla, Vsetín nasázel Žihadlům osm branek

Jan Tajzler • 13.02.2016

V předposledním domácím utkání základní části přivítal Vsetín celek z Moravských Budějovic. Žihadla na vsetínském Lapači vyšla střelecky naprázdno, svěřencům trenéra Recha se nedařilo prakticky nic, což dokazuje i fakt, že první branku obdržel žlutočerný soubor ve vlastní početní výhodě. Valaši o konečném debaklu rozhodli především ve druhé třetině, významnou měrou se na demontáží hostující defenzívy podílel Petr Dvořák, jenž zaznamenal hattrick. Valachy nyní čekají poslední dvě utkání v základní části, po středečním vystoupení v Opavě obstará generálku před play-off domácí duel s Hodonínem.

2. liga - 42.kolo so 13.2.17:30
VHK ROBE Vsetín
HC Moravské Budějovice 2005
8:0(2:0, 4:0, 2:0)

Branky a nahrávky: 5. Nedbálek (Dvořák), 17. Slováček (Kajaba, Nedbálek), 22. Dvořák (Vítek, Ambruz), 23. Kajaba (Žák), 26. Dvořák (Slováček), 38. Daněk (Kolařík), 52. Zúbek (Daněk, Vítek), 53. Dvořák (Finsterle). Rozhodčí: Held – Novák, Rožánek. Vyloučení: 5:4 navíc Vítek (VHK) 10 min. Využití: 1:0 . V oslabení: 1:0. Diváci: 1220. Střely na branku: . Průběh utkání: 8:0.

VHK ROBE Vsetín: Hromada – Tesařík, Řezáč, Nedbálek, Vrba, Ostrčil, Žák, Ambruz, Štědrý – Zúbek, Daněk, Kolařík – Slováček, Dvořák, Vítek – Abdul, Hrazdira, Finsterle – Kajaba, Ondráček, Hruška.
HC Moravské Budějovice 2005: Šťastný Máj 23. – Peroutka, Randa, Jaroš, Sechovec, Forman, Sobotka, Kliment, Šťáva – Matějka, Rytnauer, Havel, Horký, Krutiš, Lupač, Vlašín.

Souboje Moravských Budějovic se Vsetínem jsou vždy zajímavá a ani tentokrát tomu nebylo jinak. Po prvním buly, které vyhrál bez problémů domácí Josef Daněk, začali domácí okamžitě vyvíjet tlak na budějovickou obranu. K pořádné střele se jim ale podařilo dostat až ve 4. minutě, kdy se snažil víše jmenovaný dorážet střelu Jana Kolaříka a budějovický gólman si tak připsal svůj první zákrok. Poté ale následovala dvouminutová přesilovková hra pro hosty. Domácí se z prvotního tlaku dostali a Petr Dvořák vyvezl kotouč do útočného pásma, kde ho přihrál připraveném Michalu Nedbálkovi a ten bekhendem zavěsil.

Do útoku se ale nakonec dostali i hosté. Hned na to totiž hostující Ladislav Rytnauer orazítkoval horní tyčku vsetínské branky. V 10. minutě měl tutovou šanci vyrovnat David Horký, ale domácí gólman Petr Hromada předvedl akci jak od Dominika Haška a kotouč nakonec zastavil. Další branku se domácím podařilo vstřelit při přesilové hře, kterou jim nabídl Filip Randa podražením, a Ondřej Slováček, který dostal přihrávku od Reného Kajaby, trefil levý roh Šťastného svatyně.

Nejlepší hráč VHK dle redakce:

Petr Dvořák

Do úvodu druhé třetiny naskočili domácí s tou největší vervou. Ve 22. minutě skóroval Petr Dvořák, který po samostatné akci prostřelil hostujícího gólmana a o minutu později se do kolonky střelců zapsal i René Kajaba, který si krásně objel branku a zasunul kotouč za záda Šťastného. Ten po této brance přenechal místo druhému budějovickému brankáři Milanu Májovi. To ale žihadlům taky moc nepomohlo a i Máj musel tahat kotouč ze své sítě. Další branku si tak připsal Petr Dvořák, pro kterého bylo potěšení proměnit přihrávku od Ondřeje Slováčka.

Ve 37. minutě zahrozili Žihadla brankou, ta ale z důvodu postavení hráče v brankovišti nemohla být uznána. To ale neplatilo o brance domácích, kteří minutu na to skórovali. Josef Daněk, který předvedl precizní akci před Májem, a tak mu nedal žádnou šanci. V této třetině se i hodně činila dvojice Jindřich Abdul s Davidem Hrazdirou, těm se ale ne a ne podařit dostat kotouč do branky.

Po vyrovnaném úvodu posledního dějství následoval pro hosty trpký konec. Ne jenže se jim i přes veškeré snahy překonat Hromadu a množství nevyužitých přesilovek nepodařilo vstřelit branku, ale Vsetín opět navýšil. František Zúbek bez zaváhání uklidil kotouč do odkryté brány a hned minutu na to se k němu, dnes už po třetí, přidal Petr Dvořák, který společně s Lukášem Finsterlem kombinoval v útočném pásmu, a tím si zkompletoval hattrick. Hosté odjížděli z ledu a na tabuli svítilo konečné skóre 8:0, pro Vsetín, který tak odčinil svou předešlou prohru s Valašským Meziříčím. 

Ohlasy k utkání

Jiří Rech (trenér Moravských Budějovic) My jsme sem jeli s tím, že chceme uhrát dobrý výsledek, protože máme zraněné hráče, celou druhou pětku a dva hráče z první, takže ta síla dopředu byla špatná. Na to bych se ale nevymlouval. Přece jen je lepší prohrát takto, než 2:1 gólem v poslední minutě.

Miroslav Stavjaňa (trenér Vsetína) Kluci to pojali velmi zodpovědně a od začátku šli do soupeře, nezalekli se ani rozhodčího ani drobných zranění. A všichni včetně brankáře podali výkon naprosto jedničkový. Máme dobře našlápnuto a jsou ještě dva zápasy před play-off, takže věřím, že si tuto formu udržíme a s chutí začneme kosit naše nepřátelé.