Vstupenky online

Valaši se proti Břeclavi nadřeli, tři body ale zůstávají doma

Helena Hegeďová • 06.02.2016

Utkání bylo již od začátku až překvapivě vyrovnané, vzhledem k předchozím zápasům určitě. Oba týmy si dokázaly vytvořit tlak, s proměňováním šancí už to ale bylo horší. Vsetín si pomalu budoval brankový náskok a po druhé třetině bylo skóre 2:0 pro domácí. Břeclav ale po siréně oznamující začátek třetí třetiny bleskově vyrovnala a mohlo se tedy začít hrát od začátku. Hrdinou Valachů se stal v 55. minutě Řezáč, který vstřelil vítěznou branku a rozhodl tak o tom, že všechny body zůstanávají doma.

2. liga - 40.kolo so 6.2.17:30
VHK ROBE Vsetín
HC Břeclav
3:2(1:0, 1:0, 1:2)

Branky a nahrávky: 18. Ostrčil (Dvořák), 34. Kolařík (Řezáč, Zúbek), 55. Řezáč (Dvořák, Kolařík) – 43. Tobola (Zháňal), 44. Školoud (Vachutka). Rozhodčí: Koziol – Axman, Konvička. Vyloučení: 5:9. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 1282. Průběh utkání: 0:0, 2:0, 2:2, 3:2.

VHK ROBE Vsetín: Hromada – Tesařík, Řezáč, Nedbálek, Ambruz, Ostrčil, Žák, Báchor, Štědrý – Kolařík, Vávra, Zúbek – Slováček, Dvořák, Vítek – Abdul, Hrazdira, Kajaba – Finsterle, Daněk, Hruška.
HC Břeclav: Dusík – Směřička, Miklík, Běhal, Dittrich, Fejt, Vlček – Průdek, Červenka, Vachutka, Ivan, Tobola, Zháňal, Nováček, Školoud, Šebek, Dupljaku.

Do úvodu utkání naskočili lépe hosté, když hned ve 35. sekundě prověřil pozornost Petra Hromady Jiří Běhal, který vystřelil z levého kruhu a zasáhl pravý beton Hromady. Do útoku se domácí dostali až ve druhé minutě, kdy se Ondřej Slováček společně s Davidem Vítkem dostal před břeclavského gólmana Lukáše Dusíka, ale obrana hostů byla připravena a Slováčka odzbrojila. Vsetín měl poté ještě pár příležitostí k otevření skóre, ale nedařilo se mu. Nejblíže brance byl David Hrazdira, který dostal přihrávku přímo před Dusíka, ale kotouč jeho hokejku nenašel. Tlak, který vyvinuli domácí, se projevil nedovoleným bráněním Jiřího Běhala, který za svůj přestupek putoval na trestnou lavici. Vsetín se sice tlačil do útoku, ale břeclavská obrana se bez problémů pokaždé osvobodila. Po naskočení Běhala na led, ale tlak Vsetína nepovolil a nabídl tak mnoho šancí ke skórování, které ale ztroskotaly na připraveném Dusíkovi. Po vyloučení Michala Žáka se šance na branku naskytla i hostům. Poprvé, když nevyužili nepřehledné situace před Hromadou a podruhé, když se od modré trefil Dominik Směřička do výstroje Hromady. Domácí si dokázali opět vytvořit tlak před Dusíkem, který ale nezvládl situaci a posunul branku. Za to byl také náležitě potrestán dvěma minutami za zdržování hry. Na domácích poté šlo vidět odhodlání navýšit. Nejprve z hole Radima Tesaříka, který pálil od modrá, jeho střela ale byla zblokována. Poté měl šanci Tomáš Vávra, který nahrával před Dusíka Františku Zúbkovi, jenž ale nestihl tečovat a nakonec měl šanci ještě Jakub Řezač, který neproměnil střelou z mezikruží. Domácí si hned na to zahráli přesilovku 5 na 3, ve které se jim také nepodařilo skórovat. Dusíkovo čisté konto mu ale hned po skončení dvojnásobné přesilovky vzal Radim Ostrčil, který vystřelil z vrcholu levého kruhu a zasáhl nekryté místo mezi Dusíkovými betony. Hosté se ještě v závěru snažili využít přesilové hry, kterou jim nabídl David Hrazdira vysokou holí, ale šance na branku se jim už nenaskytla. 

Úvod druhé periody patřil opět hostům. Ke střele se dostal David Šebek, který zasáhl Hromadovy betony. Hromadu se nepodařilo překonat ani kapitánu hostujícího celku Marku Ivanovi, jehož střelu v pohodě zastavil Hromada lapačkou. Domácím se poté nabídla další přesilová hra, ve které mohli svůj brankový stav navýšit, Dusík si ale všechny střely pohlídal. K brance se schylovalo až v 28. minutě, kdy Jan Kolařík nahrával před branku Tomáši Vávrovi, kterému se ale nepodařilo usměrnit kotouč do branky. Břeclavi se nabídla také přesilovková hra, ve které byli málem úspěšnější, než domácí. Nastřelený kotouč se nějakým zázrakem zastavil na brankové čáře Hromadovy klece a Michal Štědrý ho rychlou střelou poslal pryč. František Zúbek se pár chvil na to dostal do úniku, ale přibrzdil ho hostující Martin Miklík, který byl odsouzen ke dvěma minutám za držení. Domácí ale jakoby ani nehráli přesilovou hru a na další branku si počkali, opět než vyprší časový limit. Další branka padla jednu sekundu po vypršení přesilovkové hry. Jakub Řezač vystřelil od modré čáry a v před brakovém prostoru stihl ještě změnit dráhu Jan Kolařík, který usměrnil kotouč mezi betony Dusíka. Do rány se ale dostali i hosté. Martin Červenka a Liridon Dupljaku se snažili propálit betony Hromady, ten nabídl ještě jednu šanci Břeclavi, když poslal kotouč na hokejku jednoho z hostujících hráčů. Jeho střela ale nebyla přesná a Hromada si tak udržel čisté konto. 

Začátek poslední třetiny se Břeclavi povedl, jak nejlépe mohl. Ve 43. minutě skóroval Dominik Tobola, který využil šance a vystřelil z levého kruhu. Hromada však nedal betony dostatečně k sobě a kotouč mu tak proklouzl za záda. Hned minutu na to se jí podařilo vyrovnat. Daniel Vachutka nastřelil pouze betony Hromady a kotouče se tak ujal jeho spoluhráč Petr Školoud, který neměl problém překonat ležícího gólmana. Do šance se poté dostal domácí David Hrazdira, který ale zasáhl tyčku. Vsetínu se podařilo nabídnout Břeclavi přesilovku 5 na 3, ta toho ale nevyužila. Martin Červenka se sice snažil prostřelit Hromadu, ten ale už stejnou chybu neudělal a kotouč zastavil betony. O pořádný poprask se ale nakonec postaral Jakub Řezač, který druhou brankou v sezóně rozhodl o osudu tohoto utkání. Bohužel tíživou situaci svého týmu neunesl jeden z trenérů Břeclavi a musel být vyloučen za nesportovní chování, když hodil na ledovou plochu lahev. Trest dostala i hráčská lavice. Tak se Vsetín dostal v 58. minutě do přesilovky 5 na 3. Tu ale už asi neměl potřebu proměnit. Hosté to ještě v posledních sekundách zkoušeli bez gólmana, ale ani tato snaha jim nepřinesla tížený výsledek.

Ohlasy k utkání

Miroslav Stavjaňa (asistent trenéra, Vsetín): Dneska to bylo pro nás poměrně těžké utkání, protože všichni očekávali, že Břeclavi dáme hodně gólů. Vlastně taková utkání jsou nejtěžší, protože je lepší hrát proti prvnímu týmu tabulky, který nás přehrává a všichni ze sebe musí dostat maximum, ale takový zápas, kdy si myslíme, že je proti nám slabší soupeř, nás dokáže ještě více vyčerpat a musíme brát z rezerv. Rád bych vyzdvihl výkon Petra Hromady, který nás podržel, a vlastně po dnešku máme jistotu druhého místa.

Michal Konečný (hlavní trenér, Břeclav): Myslím si, že dneska jsme si za náš výkon určitě jeden bod zasloužili. Bohužel musím na rovinu říct, že v posledních pěti minutách se do toho neuvěřitelně vložil rozhodčí a vůbec si neumím vysvětlit, proč se tak stalo. Faul, který nám odpískal, tak nebyl a potom dva fauly na naše hráče nevidí. Ruply mi pak nervy a samozřejmě by se to stávat nemělo, ale když bohužel hrajeme o život a ten bod byl takhle blízko, tak to jak nás rozhodčí zařízl, beru jako prasárnu první třídy a je mi z toho na blití, co si dovolí. Klukům však musím za výkon poděkovat, protože si myslím, že minimálně na remízu to bylo a je to podle mě nespravedlivý výsledek.