Vstupenky online

Oh! I can´t believe the news today!

Aleš Koňařík • 21.01.2007

T ř i n e c – Čtvrt století starý hit kapely U2 „Sunday Bloody Sunday“ by mohl zaznít v reakci na neuvěřitelné vsetínské vítězství, které odepsaní Valaši vydobyli na ledě Třince. Série sedmnácti proher v řadě skončila díky trefám obránce Ostrčila a útočníkům Lubomíra Sabola a premiérově i Laurise Darzinše. Hosté šokovali třineckou Werk Arénu již v úvodní desetiminutovce, po které vedli 2:0. Z této rány se domácí tým oklepat nedokázal, jediným, kdo překonal brankáře Štefla byl v úvodu druhé části Radim Tesařík. Další nápor Třince se rozbil o Šteflovy betony, a když minutu před koncem poslal puk do opuštěné třinecké klece Lauris Darzinš, mohli Valaši přesně po dvou měsících zažít pocit z výhry. Naproti tomu v Třinci a mezi četnými sázkaři dnes zřejmě zavládne zmíněná „Bloody Sunday.“

- 43.kolo ne 21.1.17:00
HC Oceláři Třinec
VHK ROBE Vsetín
1:3(0:2, 1:0, 0:1)
Branky a nahrávky: 6. Ostrčil (Dubec), 9. Sabol (Fadrný), 59. Darzinš (Fadrný). Rozhodčí: Jebavý - Chavrát, Kostka. Vyloučení: 6:8. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 2259. Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:3.
HC Oceláři Třinec: Vojtek - Tesařík, Výtisk, Kundrátek, Frolo, Kroupa, Bartoň - Martynek, Skořepa, Korhoň - Vůjtek, Peterek, Pavelek - Steber, J. Štefanka, Tomas - J. Daneček ml., Kolusz, Hašek.
VHK ROBE Vsetín: Štefl - Bobček, Šmach, Všetečka, Ostrčil, Stříteský, Andersons - Näätänen, Knebl, Stantien - Dubec, Fadrný, Darzinš - Grill, Sabol, R. Hubáček.

Ohlasy k utkání

Jiří Juřík (Třinec): "Musíme se omluvit divákům za náš výkon. Takový přístup bohužel nejde tolerovat. Vsetín využil toho, že jsme začátek zápasu podcenili, to musel asi každý poznat. Pak jsme se sice trochu zlepšili, ale už jsme zápas nedokázali otočit. Hráli jsme velice špatně, nevyšlo nám nic od přístupu po přesilovky. Není činnost, za kterou bych hráče mohl pochválit, naopak není vyloučeno, že vedení klubu může sáhnout k nějakým postihům."

Břetislav Kopřiva (Vsetín): "Bylo nesmírně důležité, že jsme dali dva rychlé góly. Tím jako by hráči uvěřili, že v Třinci mohou uspět. Všichni splnili, co měli, pochvalu zaslouží všechny tři naše útoky. Možná jsme v utkání měli i dost štěstí, ale bojovali jsme až do poslední vteřiny a snad jsme si výhru tentokrát opravdu zasloužili. Už jsme na to čekali dlouho, pořád se o naší sérii psalo, přesto jsme neprohrávali nijak výrazně a diváci se od nás doma odvrátili až v posledním utkání. Už toho na ně bylo asi moc, ale snad jsme je výhrou zase nalákali zpátky."