Vstupenky online

Člověk to prostě někdy schytá, směje se Jakub Teper

Josef Kutěj • 30.09.2018

Jakub Teper, vsetínský obránce se sedmičkou na zádech. Dříč, spolehlivý, obětavý hráč a miláček vsetínských fans. Právě on hodnotil utkání s nováčkem z Poruby, které Valaši ovládli v poměru 6:2, a připsali si tak čtvrté vítězství za sebou. „ Do utkání jsme dobře vstoupili a od toho se vše odvíjelo,“ radoval se z výhry šestadvacetiletý bek, který však utkání nedohrál. „To k tomu patří, že to člověk někdy schytá,“ s úsměvem na tváři a rudým kolenem odpovídá. A co na to spoluhráči? „Zase vytahovali sympaťáka,“ směje se.

Dnes utkání za 3 body, pro vás sice utkání nedokončené. I tak, jak byste jej zhodnotil?
Poučili jsme se z těch startů. Už to není tak špatné jak na začátku. Nástupy do utkání jsou mnohem lepší, což jde potom vidět na naší hře. První třetina byla z naši strany dobrá. Do utkání jsme dobře vstoupili a od toho se vše odvíjelo. Ubráněná přesilovka 5 na 3 ve druhé třetině tomu také pomohla a ve třetí třetině už jsme to dokopali do konce, takže si myslím zasloužené vítězství.

Obě utkání v přípravě jste nad Porubou zvítězili, byla příprava do ligového utkání jiná?
Neřekl bych, že by byla jiná, koukli jsme se na ně na videu, pobavili jsme se, co a jak dělat a jak Poruba hraje. Věděli jsme, co od nich čekat, nemyslím si, že by příprava byla nějak jiná. Byla jako na každé jiné utkání.

Co ubráněné oslabení 5 na 3 a vaše obětavost, která nenechala fanoušky bez odezvy?
To k tomu patří, že to člověk někdy schytá. Mě to dvakrát trefilo do kolene. Když jdeš na led tak se s tím počítá. A že tady ti lidi jsou, jací jsou, tak můžeme být jenom rádi. Je to paráda, ale to si myslím už všichni ví.

Jaké má hráč pocity, když fanoušci vyvolávají jeho jméno? A co v šatně? Byla pochvala?
Je to super. Jak říkám, je to paráda, a i když cítíte tu bolest, zahřeje to u srdce. Potom samozřejmě od kluků přišly narážky. Zase vytahovali sympaťáka, ale to už od loňska (smích).

Lajna Rob - Jonák - Pechanec je perfektní v útoku. Dokážou obranu soupeře dovést k šílenství. Jak to ale berete vy za nimi? Je třeba být více ve střehu?
Myslím si, že kluci si to umí odbránit i dozadu. Jsou hodně nebezpeční dopředu, ale dozadu to také nezanedbávají. To, že jim to sedí, a že dávají góly, za to můžeme být jenom rádi a přejme, aby jim to vydrželo celou sezónu.

Ve středu máte volno, jaký bude program?
Dva dny odpočineme a zpět do tréninku. Budeme se připravovat na sobotu na Benátky, které budou nepříjemným soupeřem. Nicméně věříme, že budeme pokračovat na vítězné vlně.

banner pod článkem
×
Dnes v 16:00 | Jun.
VHK ROBE Vsetín
Piráti Chomutov