Vstupenky online

VHK platí další desítky tisíc za chování fanoušků

Redakce • 13.03.2018

První březnový víkend se na Lapači hrály dva domácí zápasy play-off proti Karlovým Varům. Šlo o poslední dva zápasy sezóny, ale bohužel i v nich se znovu stalo to, že VHK ROBE Vsetín bude platit desítky tisíc za chování svých fanoušků. Během zápasů někteří jedinci vhazovali předměty na ledovou plochu nebo polévali pivem rozhodčí. Disciplinární komise ČSLH tak za každý zápas udělila klubu pokuty ve výši patnáct a dvacet tisíc korun.

Slovo jednatele klubu Daniela Toboly

Obdrželi jsme od disciplinární komise ČSLH další pokuty, které jsme bohužel očekávali. Za letošní sezonu jsme zaplatili již více jak 100 tis. Kč na pokutách, za použití pyrotechniky, nevhodné chování diváků, vhazování předmětů na led, vylévání piva apod. Každého jistě napadne, že se tyto peníze daly využít jinak, asi bychom již touto částkou někoho potěšili. Je škoda, že se najdou stále jedinci, kteří si to neuvědomují a stále se tyto prohřešky opakují, je to zcela zbytečné a nepochopitelné. Každý nám závidí naši atmosféru v hledišti, ale někteří jedinci z řad fanoušků si toto stále neuvědomují, co může nastat.

Poslední prohřešek, kdy rádoby fanoušek vezme žebřík, o který se vůbec neměl starat a vážně jím poraní v hledišti dvě mladé fanynky, je absolutně zarážející. Kdyby se aspoň přiznal, omluvil, vzal to na sebe. Malým pozitivem je, že poškození vše nahlásili na policii ČR, viník je znám, a i náš klub udělá vše proto, aby byl odpovídajícím způsobem potrestán. Tady se již jedná pravděpodobně o trestný čin výtržnictví s ublížením na zdraví. To přece nikdo nechceme, aby se u nás dělo. To přeci na Lapač nepatří.

Stejné je to s "vylívači" piva na rozhodčí. Vždyť tady vážně hrozí, že nám hokejový svaz uzavře tribunu či zimák. To budeme hrát domácí zápas ve Valmezu či Zlíně? To se opravdu chce? Ti lidé si neuvědomují, že i toto reálně hrozí. Na Lapači je přes 4000 diváků a pět z nich nás pošle na další domácí zápas do Zlína?! I toto naštěstí řeší policie ČR, která má dostatek záběru a bohužel pro některé se to bude také řešit jako výtržnictví.

Většině fanoušků se omlouváme jménem klubu, že je musíme obtěžovat těmito našimi postoji. Ale snad si to čtou i ti fanoušci, kteří se v těchto řádcích najdou a snad si to i uvědomí co i jejich klubu v příští sezoně hrozí.

Dokumenty o udělení pokuty pro klub za utkání proti Karlovým Varům k prohlédnutí zdezde.

banner pod článkem