Vstupenky online

Lapač bude čelit nájezdu kladenských Rytířů, ubrání Valaši vlastní pevnost?

Jan Tajzler • 22.01.2018

Vsetínský tým se po dvou venkovních utkání vrací do domácího prostředí Lapače, kde ve středu svede další bitvu o důležité body pro účast v play-off. Do Vsetína tentokrát dorazí favorizované Kladno. Vsetínští touží navázat na dvě venkovní vítězství a v domácím prostředí Rytíře porazit, čímž by znovu dokázali upevnit pozici v těžce vydřené elitní osmičce. Utkání Vsetín vs. Kladno odstartuje na Lapači ve středu v 17:30, žádáme fanoušky o včasných příchod na zimní stadion.

Na utkání s Kladnem přijďte včas

VHK ROBE Vsetín upozorňuje všechny diváky na včasný příchod na středeční utkání s Rytíři Kladno. Vzhledem k množícím se prohřeškům proti pravidlům ze stran jednotlivců mezi vsetínskými fanoušky, kteří se svévolně dopouštějí odpalování pyrotechniky, jenž má za následek vzrůstající finanční škodu v podobě pokut účtovaných vsetínskému klubu, rozhodl se klub zavést důkladné kontroly při vstupu na zimní stadion. Děkujeme za pochopení. 

Bitvy Vsetína a Kladna ožily znovu po desíti letech, kdy se oba tradiční a úspěšné české kluby potkávaly v nejvyšší soutěži, nyní se tak děje o patro níž ve WSM Lize. První vzájemné utkání hostilo Kladno a vsetínského nováčka dokázalo přemoct vysoko 7:1, Vsetín v tomto střetnutí doplatil hlavně na disciplínu, která se mu ve Středočeském kraji stala osudnou. Odveta na Valašsku pak vyšla zelenožlutým na jedničku a byli to tentokrát Rytíři, kdo nedokázali najít recept na skvělou vsetínskou hru, kterou zelenožlutí předvedli a Kladno tentokrát smazali z ledu v poměru 5:1. Doposud nejvyrovnanější bitva se odehrála na začátku prosince, kdy domácím celkem bylo opět Kladno. Valaši v utkání dvakrát vedli, ale modrobílí dokázali vždy na vedení valašského soka odpovědět. Ve třetí třetině za stavu 2:2 pak Kladno dokázalo v závěru strhnout vedení na svou stranu a zvítězilo celkově 4:2. 

Kladenská forma kolísá, jak se projeví na Lapači?

Aktuálně třetí tým tabulky se v posledních pěti utkáních musel celkem třikrát sklonit před svým soupeřem. Kladenští v novém roce porazili za plný bodový zisk pouze pražskou Slavii a poslední Kadaň, jinak se postupně museli sklonit před celky Havířova (1:2), Českých Budějovic (1:2), Prostějova (3:6). Zlepšení se dostavilo až ve zmíněném utkání proti Kadani, které Rytíři zvládli na výbornou a připsali si povinné body za vítězství 5:0. Poslední utkání odehráli Hořavovi svěřenci na domácím ledě s Frýdkem-Místek a Slezany udolali až v prodloužení 3:2. 

Oproti poslednímu utkání se Vsetínem Kladno vyztužilo ofenzivní řady. Do týmu přivedli Rytíři ruského mistra světa Antona Kurjanova, jenž se zatím jeví jako kvalitní posila, neboť během osmi utkání si ruský borec připsal hned 12 kanadských bodů za čtyři branky a osm asistencí. Vedle něj se do tým vrátil také Miloslav Hořava, jenž si v osmi utkáních připsal čtyři kanadské body. Nejproduktivnějším Rytířem je aktuálně Patrik Machač (13+23). Na druhém místě se nachází zkušený Jan Kloz (10+21). Velkou pozornost bude muset vsetínská obrana věnovat Davidu Tůmovi, jenž je aktuálně nejlepší střelec nejen Kladna, ale také celé soutěže, jeho počet vstřelených branek je momentálně zaokrouhlen na počtu 20, k tomu je pak ještě třeba připočíst osm asistencí. 

Mezi obránci vévodí produktivitě vsetínský odchovanec Petr Štindl (2+12) společně s Petrem Hořavou (1+13). V brankovišti Kladna se střídají dva muži, kteří se mohou pochlubit s cennými poznatky z naší nejvyšší soutěže. Do třiadvaceti utkání získal důvěru trenérů Hořavy a Patery Lukáš Cikánek, jenž drží úspěšnost zákroků lehce pod 91 % a průměrně inkasuje 2.13 branky na utkání. Jeho kolega Miroslav Kopřiva je s úspěšností zákroků pod 90 % a průměrně inkasoval 2.28 branek za zápas. Kladno je týmem, který spoléhá na své výrazné individuality, jeho síla spočívá především v ofenzívě, právě ta by měla být hlavní zbraní Rytířů i v utkání hraném na vsetínském Lapači. 

Dokáže Vsetín skolit dalšího favorita?

Valaši si během posledních třinácti utkání připsali cenné skalpy, dvakrát dokázali porazit Karlovy Vary a jednou dokonce i lídra z Českých Budějovic. Právě poslední soutěžní kolo zavedlo zelenožluté hokejisty do dalekých Karlových Varů, kam družina trenérů Dopity a Jenáčka vyrazila s jednodenním předstihem. Tato taktika se vyplatila, Valaši nastoupili na favorizovanou Energii ve velkém stylu a krátce po úvodu utkání se dostali do dvoubrankového vedení, které dokonce během první třetiny mohli ve slibných příležitostech i navýšit. Namísto toho se však dostavila v poslední minutě první periody kontaktní branka domácích Karlových Varů, skóre se však už během následujících dvou třetin neměnilo i díky spolehlivému výkonu vsetínského brankáře Luboše Horčičky, jenž přispěl k cennému zisku tří bodů z ledu favorizovaného soupeře. 

Vsetín nadále drží vydobytou osmou příčku, která jako poslední zaručuje účast ve vyřazovacích bojích. Na sedmou Třebíč Vsetín momentálně ztrácí pět bodů, sledovat však musí Valaši hlavně situaci za sebou, kde číhají hladoví konkurenti lačnící po účasti v play-off právě na úkor Vsetína. Ztráta Havířova momentálně čítá dva body, na dostřel se dostal také slezský Frýdek-Místek, jenž zvládl předehrávku v Litoměřicích a momentální ztráta na Valachy činí čtyři body. Pokud chce Vsetín i nadále držet pozici zaručující play-off, měl by se zamyslet nad domácí bilancí. Před sezonou byl právě Lapač označován jako silná zbraň nováčka, jenže momentální vývoj soutěže mluví spíš o opaku. Zatímco venku jsou Valaši na skvělém pátém místě a v tomto ohledu jsou třeba i lepší než středeční kladenský konkurent, v domácím prostředí je Vsetín v tabulce mimo elitní osmičku a krčí se až na 10. místě. 

S blížícím se termínem ukončení přestupů nelení ani ve Vsetíně. V závěru uplynulého týdne Valaši oznámili příchod brankáře Pavla Jekela, jenž Valachy notně potrápil ve vzájemných utkání s Třebíčí. Odchovanec brněnské Komety se na valašské angažmá těší, ale po skvělých výkonech brankáře Horčičky v posledních dvou venkovních utkání v Ústí nad Labem a Karlových Varech to určitě trenéři nebudou mít s výběrem týmové jedničky pro středeční duel jednoduché. Každopádně Jekel by měl do vsetínského brankoviště přinést zvýšení konkurence a také jistotu, kterou předváděl v dresech Třebíče. "Hodně střel mi vyhovuje. Má to tak většina gólmanů. Když jde na vás jedna střela za deset minut, tak je to horší, brankář je zmrzlý, pomalejší a nervóznější, jestli puk chytne. Když jde však na vás jedna rána za druhou, tak jste v tempu a máte neustálý adrenalin, takže více střel je určitě lepší," popsal svůj pohled na věc novic ve vsetínském brankovišti. 

V utkáních Vsetína s Kladnem v dosavadním ročníků platilo heslo - můj dům, můj hrad. Vsetínští by určitě toto pravidlo rádi potvrdili i ve středečním duelu, utkání s Kladnem startuje na Lapači v 17:30, pokud se do Vsetína nedostanete, můžete utkání sledovat prostřednictvím textového online přenosu, případně za poplatek sledovat zápas v přímém přenosu přes služby společnosti TV COM. 

Partner utkání:

Pizzerie se nachází v budově internátu Kostka Školy. Ta se nachází mezi mostem přes řeku Bečvu a světelnou křižovatkou U Růžičků. Přímo u budovy je zastávka MHD na které zastavují autobusy číslo 1,2,3,4,5,6,7. Od obou nádraží je Pizzerie vzdálená cca 3 min. chůze.

Webové stránky partnera utkání: www.alcaponebar.cz

Sestavy v minulém kole:

Kladno: Kopřiva – P. Hořava, Svedlund, Štindl, Matula, Kehar, Repe – Kubík, Machač, M. Hořava – Pekr, Přikryl, Strnad – Tůma, Kurjanov, Kloz – Zikmund, Kaut, Redlich.

Vsetín: Horčička – D. Krenželok, Holomek, Slováček, Frolo, Žák, Dundáček, Ostrčil – Březina, Kopta, Markovič – P. Beránek, Illéš, Protasenja – Vávra, Podešva, Šilhavý – Karafiát, Pokorný, Vítek.

banner pod článkem
×
Dnes v 16:00 | Jun.
VHK ROBE Vsetín
Piráti Chomutov