Vstupenky online

Výborně! Valaši na svém ledě deklasovali favorizované Kladno

Jan Tajzler, Radek Bařina • 21.10.2017

Vsetínští hokejisté mají za sebou nad míru vydařené utkání s favorizovaným Kladnem. Valaši proti Středočechům nastoupili tentokrát bez zbytečného respektu a již ve 4. minutě se zásluhou Březiny ujali vedení. Rytíři našli odpověď pouze na první vsetínskou branku, ale Valaši si vedení vzali do první sirény zpět. Zelenožlutí zvládli utkání hlavně po taktické straně a trpělivým výkonem mířili za cenným vítězstvím. Hattrickem se blýskl David Březina.

WSM liga - 16. so 21.10.17:30
VHK ROBE Vsetín
Rytíři Kladno
5:1(2:1, 1:0, 2:0)

Branky a nahrávky: 4. Březina (Frolo, Kucharczyk), 8. Hruška (Dundáček, Jonák), 22. Ostrčil (Podešva, Vávra), 52. Březina (Hruška, Jonák), 58. Březina (Kucharczyk, Markovič) – 6. D. Tůma (Machač). Rozhodčí: Fiala, Kašík – Lukš, Gančarčík. Vyloučení: 4:5. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 3160. Střely na branku: 22:23. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 5:1.

VHK ROBE Vsetín: J. Pavelka – Teper, Dundáček, Ostrčil, Frolo, D. Krenželok, Janáček – Markovič, Kucharczyk, Březina – Slováček, Vávra, Podešva – Jonák, Hruška, Šilhavý – Kajaba, Karafiát, Vítek.
Rytíři Kladno: Kopřiva – Veber, Štich, Kehar, Štindl, P. Hořava, Lenďák, Repe, F. Matula – J. Strnad, R. Přikryl, Pekr – J. Kloz, Machač, D. Tůma – Redlich, T. Kaut, Zikmund – Svedlund.

Od úvodního vhazování přineslo utkání podívanou hodnou slavných jmen obou celků. O chlup aktivnějším týmem byli Vsetínští. Ve třetí minutě ještě netrefil střelou z mezikruží tísněný Jonák, o minutu později už se ale domácí dostali do vedení. David Březina se s pukem protáhl podél mantinelu, natlačil se před gólmana Kopřivu a bekhendem pod víko otevřel skóre utkání. Vedení ale Vsetínu nevydrželo ani dvě minuty. Nikým neatakovaný David Tůma si najel s pukem zpoza brány před Pavelku a přesně umístěnou střelou k tyči domácího brankáře překonal.

Výborný hokej ve velkém tempu pokračoval i nadále a byl to znovu Vsetín, kdo strhl skóre na svou stranu. Valaši na více než minutu přikovali hosty k jejich brance a svůj tlak zakončili gólem. Brankář Kopřiva ve snaze vypíchnout klouzající puk promáchl, ten tak doputoval až k Radimu Hruškovi, který bekhendem uklidil touš do odkrytého kouta branky. O dvě minuty později se před kladenského brankáře dostal Teper, z úhlu ale na Kopřivu nevyzrál stejně jako Kloz na straně druhé, který pálil z dobré pozice mimo. I ve zbytku třetiny byl Vsetín o něco aktivnějším týmem, do větší šance už se ale nedostal, stejně jako Kladenští na straně druhé. Do kabin tak odcházely celky za stavu 2:1.

Zatímco v první třetině dali rozhodčí hře volný průběh, v té druhé naopak rozjeli kolotoč vyloučení. Až do třicáté čtvrté minuty se tak v plném počtu v podstatě nehrálo. Kouskování hry poznamenalo i její atraktivitu, přesto byl na Lapači i nadále k vidění nadstandardní hokej ve velmi dobré atmosféře. V početních výhodách si nejprve dvakrát zahrál Vsetín… a druhou z nich bleskově využil. Ondřej Slováček ukázkově zastínil Kopřivovi výhled a střela Radima Ostrčila od modré prošla nebohému brankáři mezi betony do sítě.

Za Kladnou mohl hned vzápětí odpovědět Repe, z levého kruhu ale trefil jen přemisťujícího se Pavelku. Zpátky do hry nedostaly Kladenské ani přesilovky, využít se hostům nepovedla ani tři čtvrtě minutová hra pět na tři. V závěru třetiny si dokázali hosté vynutit mírnou převahu i při hře v pěti proti pěti, pozorně hrající Vsetín je ale do nebezpečných zakončení nepouštěl. Po čtyřiceti minutách tak vedl VHK 3:1.

Začátek třetí třetiny přinesl šance po chybách obranných opor svých týmů. Nejprve netrefil Frolo skákající puk a do brejku se dostal Tůma. Blafákem si Pavelku položil, do sítě však kotouč poslat nedokázal. O minutu později ztratil před vlastním gólmanem kotouč Štindl, Jonák ale zblízka ztroskotal na Kopřivově lapačce.

Kladno sice tlačilo, Valaši však pozornou defenzívou a výborným pohybem nepouštěli hosty do nebezpečných zakončení. Největší šance si tak Kladenští paradoxně vytvářeli z rychlých protiútoků. Tutovku zazdili v minutě čtyřicáté šesté. Po hrubce VHK ve středním pásmu jeli Přikryl s Pekrem sami na Pavelku, vyměnili si puk, gólmana ale překonat nedokázali.

Definitivní rozhodnutí přinesla padesátá druhá minuta. Valaši zachytili kotouč na útočné modré, Hruška si s ním najel před Kopřivu a ideální přihrávkou našel Davida Březinu, který pohodlně zakončil do odkryté brány. Čtvrtá branka domácí viditelně uklidnila a zbytek zápasu už s přehledem kontrolovali. Tři minuty před sirénou přidali ještě jeden gól. Kucharzcyk našel Davida Březinu, který napoprvé z úhlu Kopřivu nepřekonal, vlastní střelu si však dokázal dojet a napodruhé už nedal hostujícímu gólmanovi šanci. Nejlepší hráč zápasu tím završil svůj hattrick.

Vsetínští potvrdili zlepšující se formu a po velmi dobrém výkonu porazili favorizované Kladno 5:1. Mrzet Valachy může jen zranění klíčového obránce Jakuba Tepera, který ve druhé třetině odstoupil ze zápasu. 

Ohlasy k utkání

Luboš Jenáček (VHK ROBE Vsetín): Odehráli jsme ještě lepší zápas, než začátku sezony s Karlovými Vary. Hráli jsme dobře od první do poslední minuty, jak v obraně, tak v útoku. Výborný výkon předvedl i gólman. Samozřejmě, v určitých fázích jsme měli i trochu štěstí, kdy soupeř za stavu 3:1 měl dva nájezdy, ale poprvé jim to naštěstí přeskočilo hokejku a druhý výborně vychytal Jarda (Pavelka). Jinak si myslím, že si všichni kluci sáhli na dno svých sil. Podle mě se dnešní zápas musel fanouškům líbit, protože i Kladno hrálo dobře a celkově to byl super zápas. Věřím, že takový výkon budeme podávat i v dalším průběhu sezony.

Miloslav Hořava (Rytíři Kladno): Vsetín byl šedesát minut lepší a zaslouženě vyhrál. Myslím si, že jsme tam nějaké šance měli, ale vytěžili jsme z toho jediný gól. Můžu soupeři jen pogratulovat, hrál výborně.



×
Dnes v 18:00 | Muži
Rytíři Kladno
VHK ROBE Vsetín