Vstupenky online

Mladší dorostenci gólově přetlačili Olomouc

Helena Hegeďová • 16.08.2017

Začátek utkání byl z obou stran opatrný. Zápasu vdechly život až dva rychlé vsetínské góly v deváté a desáté minutě. Utkání se hrálo na dvě poloviny a Olomouc dokázala ještě do konce té první zlepšit svou hru a vyrovnat. Konečné skóre určil již ve 33. minutě vsetínský obránce Kočí. Vyrovnaná hra přinesla do konce šedesáté minuty ještě několik nadějných šancí, žádná už však brankou neskončila a Valaši se mohou radovat z první výhry.

Přípravné zápasy MDO - přát. st 16.8.15:00
VHK ROBE Vsetín
HC Olomouc
3:2(2:0, 1:2, 0:0)

Branky a nahrávky: 9. Půček (Babeliak, Turek), 10. Cypris, 33. Kočí (Pažitka) – 27. Zembol (Havel), 30. Prisažný (Poledna, Stratil). Rozhodčí: Smilek – Hradil, Matějíček. Vyloučení: 2:5 + Pochylý (VSE) 5+OK za ZHK. Využití: 1:1. V oslabení:0:0.  Průběh utkání: 0:0, 2:0, 2:2, 3:2.

VHK ROBE Vsetín: Málek (31. Geidl) – Kunst, Navrátil, Kočí, Sviták, Houser, Velikovský, Caletka, Sovjáková – Babeliak, Půček, Turek, Urban, Cypris, Kuchařík, Bednařík, Vrána, Pažitka, Machač, Pochylý, Calaba.
HC Olomouc: Schaffer (31. Pražan) – Gryc, Pokorný, Radová, Stratil, Nekvapil, Zatloukal, Sedláček, Tichý O., Tichý J., Pelíšek, Tomajko, Poledna, Prisažný, Zembol, Fasner, Havel, Přecechtěl, Václavský, Masare.

Domácí se snažili kontrolovat zápas již od prvních minut. Hra byla ale plná nepřesností a pomalé tempo nasvědčovalo opatrnosti obou celků. Valaši ale dokázali podržet Olomouc pod tlakem. V deváté minutě unikl všem bránícím hráčům Jan Půček a překvapil gólmana lehkým zasunutím puku pod betony. Necelou minutu poté jej na listinu střelců následoval Jaromír Cypris. Vsetínský útočník vystřelil do protipohybu brankáře a trefil se nad levé rameno. Hra se zrychlila a vsetínské přihrávky se staly přesnějšími. Olomoučtí také nebyly bez šance na první branku v utkání, jejich snažení však nekompromisně kazila vsetínské obrana a gólman Valachů.

Zápas se hrál 2x 30 minut a v posledních deseti minutách první poloviny se hosté začali stavět do pozice lepšího týmu. Vsetín měl namále už při vyloučení Navrátila, puk se do Málkovy branky však dostal až o pět herních minut později. Havel našel přesným pasem na modrou čáru připraveného Jakuba Zembola, který využil chyby domácího obránce, dostal se až před Málka a zavěsil pod břevno. Horní tyčka zazvonila také ve 30. minutě, kdy se od ní za záda vsetínského gólmana odrazila střela Andreje Prisažného.

Druhou polovinu zápasu začaly oba týmy s brankářskými dvojkami v brankovišti. Vsetínského Málka vystřídal Geidl, místo Schaffera se v olomoucké bráně objevil Pražan. Olomouc se po faulu Tomajka musela hned ze začátku bránit, což zvládala něco málo přes minutu. Poté se střelou od modré prosadil Václav Kočí. Nebyla to poslední početní výhoda Vsetína. Vrána byl v úniku podražen a na trestnou lavici namířil své kroky Pokorný. U hostujícího gólmana stálo štěstí hlavně při velkém zmatku před jeho bránou.

Olomouc mohla nejen vyrovnat, ale také navýšit. Ve 44. minutě dostal vsetínský útočník Pochylý pětiminutový trest + trest do konce zápasu. První část přesilové hry se domácím dařilo vyhazovat kotouče a přerušovat olomoucké kombinace. Ve druhé polovině už se hosté osmělili a hlavně Prisažný se Zembolem vytáhli vsetínského gólmana z odpočinkového režimu. Valaši už se do konce zápasu v početní nevýhodě bránit nemuseli, naopak Olomouc byla oslabena hned dvakrát. Hosté se však hry ve čtyřech nezalekli a nedovolili domácím, aby se dostali do větší střelecké šance.