Vstupenky online

OBRAZEM: Valaši zahájili letní přípravu

Ondřej Slováček, Filip Bazala • 09.05.2017

V úterý v dopoledních hodinách se trenérům Jiřímu Dopitovi a Lubošovi Jenáčkovi hlásili na Lapači hráči k prvnímu tréninku před nadcházející sezonou. První letní dril obohatil například fotbal, který pravidelně hráči vítají. Na sezonu ve WSM lize se však klub chce připravovat ještě kvalitněji než v předchozích letech, a proto byl k přípravě pozván i profesionální kondiční trenér. Více o aktuální přípravě trenér Luboš Jenáček v rozhovoru.

Trenére, začala letní příprava. Jak bude probíhat?

Máme na ní osm týdnů, do konce června, přičemž první čtyři dny budou na zapracování po tom volnu. Budeme trénovat jednou denně a půjdeme cestou, co se teď razí, což jsou moderní tréninky, na které najel Liberec. Jsou tam hokejové věci jako výbušnost, rychlost a síla. Tohle budeme dělat pondělí až pátek, na místech jako je tělocvična na Lapači, nebo na Bobrkách, a také na hřišti ve Lhotě u Vsetína.

Změní se nějak tréninky po postupu do vyšší soutěže?

Už loni byl do tréninků zapojen Pepa Mikeš a atletický trenér Roman Horák. Letos tu přípravu konzultujeme s kondičním trenérem Hynkem Frömelem, který nám ji udělal na míru, bude v ní zařazeno hodně moderních prvků, které nyní letí. Pohybuje se v oboru už pětadvacet let a má bohaté zkušenosti jak s hokejisty, tak i třeba s vrcholovými tenisty. Bude to jiné, ovšem jestli toho bude víc nebo míň se uvidí, podle jak na to budou kluci reagovat. Hlavní změna, co se letní přípravy týče je, že se netrénuje večer po práci, ale už dopoledne, jak tomu bylo v průběhu sezóny.

Klub již oznámil příchod svých čtyř odchovanců. Máte představu, jakou budou plnit roli v týmu?

Samozřejmě jsou to všechno zkušení hráči a v týmu by měli určitě plnit roli lídrů. Myslím si, že by to na nich mělo stát.

Fanoušky také překvapila zpráva o odchodu dvou nejlepších útočníků druhé ligy posledních let. Konkrétně tedy Vladimíra Luky či Jana Kolaříka. Můžete přiblížit jejich situaci?

O každém hráči proběhla diskuze mezi mnou, Jirkou Dopitou, Radimem Tesaříkem a Danem Tobolou. Tím, že jsme měli možnost angažovat naše odchovance, kteří prošli vyššími soutěžemi, tak to nakonec tak dopadlo. Samozřejmě je to vůči některým hráčům tvrdé, ale takový je bohužel hokejový život. Honza Kolařík dostal nabídku se o to nějakým způsobem porvat a asi pro něj z pochopitelných důvodů do toho nešel. Má dvě malé děti, a tím, že jsou tréninky dopoledne je to těžké ještě s prací skloubit. Vláďa Luka už loni svou pozici ve Frýdku ztratil, protože jeho úloha nebyla tak výrazná, jako ve druhé lize, a i díky tomu skončil na Vsetíně. Na druhou ligu je to špičkový hráč se zakončením, ale ta první liga je už o něčem jiném. Každý fanoušek má své oblíbené hráče a zvláště Honza Kolařík tady za poslední tři sezony odvedl hodně práce, byl to jeden z lídrů a samozřejmě jim patří velký dík, za to co tady odvedli.

Máte ještě nějaké informace ohledně dalších posil, na které se mohou fanoušci těšit?

Dneska jsme měli na tréninku Tomáše Frola, s kterým by zkušenost a kvalita v obraně určitě stoupla, ale uvidíme na kolik je s vedením dohodnutý. Je to výborný kluk do kabiny, takže bychom byli hodně rádi, kdyby tady působil. Další jednání probíhají, ale pokud to není ještě dotažené, tak to nemá cenu zveřejňovat.

Hráči, kteří se zúčastnili prvního tréninku letní přípravy:

Brankáři:Petr Hromada, Michal Šurý
Obránci:Ondřej Holomek, Tomáš Frolo, Michal Žák, Martin Janáček, Jiří Weintritt, Radim Ostrčil, Michal Hryciow
Útočníci:Tomáš Vávra, Lukáš Finsterle, Martin Podešva, René Kajaba, Vojtěch Šilhavý, David Vítek, Ondřej Slováček, Dominik Pokorný, Adam Hořanský

FOTO: Zdeněk Němec, Ondřej Slováček.

banner pod článkem