Vstupenky online

Favorizovaný Vsetín přivítá na svém ledě tápající Nový Jičín

Jan Tajzler • 16.01.2017

Už jen deset zápasů zbývá hokejistům Vsetína do konce základní části, momentálně si zelenožlutí drží náskok čtyřiadvaceti bodů na prvním místě tabulky východní skupiny. Nadcházející domácí utkání sehrají svěřenci trenérů Dopity a Jenáčka proti Novému Jičínu, který do Vsetína nepřijíždí zrovna v ideálním rozpoložení. Valaši budou znovu v domácím prostředí hájit letošní neporazitelnost. Utkání Vsetín – Nový Jičín startuje na vsetínském Lapači ve středu v 17:30.

Nový Jičín odehrál se Vsetínem v letošní sezoně tři utkání a ve všech případech, ostatně jako většina soupeřů, odcházel z ledu poražen. Nejprve se Valaši postarali o osmibrankovou smršť na ledě Nového Jičína, kde zvítězili 8:2. Odveta na Lapači měla rovněž jednoznačný průběh a Vsacané utkání ovládli 5:0. Poslední vzájemné utkání bylo ovšem úplně jiné, Nový Jičín držel po dvou třetinách nadějné vedení 1:0, jindy mimořádně produktivní Vsetínští se střelecky probudili až v závěrečné periodě, když nejprve vyrovnal Hořanský a v 57. minutě skóre otočil Hrazdira. To ještě za Nový Jičín nastupoval Vladimír Luka a Jan Dresler, krátce po tomto utkání prvně jmenovaný posílil právě Vsetín, obránce Dresler nedávno zamířil do konkurenční ostravské Poruby.

Nový Jičín tápe, ve Vsetíně může jen překvapit

Tým Nového Jičína marně čeká na první body v novém kalendářním roce. Poslední vítězství modrobílých se datuje na 17. prosince 2016, kdy Novojičínští dokázali podruhé v krátké době porazit na svém ledě ostravskou Porubu. Od té doby čítají jednu porážku za druhou, nepopulární série momentálně činí pět prohraných utkání v řadě. Severomoravany tlačí dolů bídná produktivita, ve všech pěti prohraných utkáních se útočníci Nového Jičína nezmohli na víc než dvě branky. Citelnou ztrátou ofenzivní síly byl odchod Vladimíra Luky do Vsetína.

Nový Jičín se nachází na 7. příčce východní skupiny 2. ligy, ovšem sedmé místo patří středečnímu soupeři Vsetína jen díky lepšímu skóre nad osmým Valašským Meziříčím. Dostupné je pro Nový Jičín v případě překvapivého vítězství místo šesté. Návrat na pátou pozici zajistí modrobílým pouze vítězná série, v opačném případě hrozí Novému Jičínu přeskočení v tabulce od meziříčských Bobrů.

Aktuálně je v Novém Jičíně nejproduktivnější trojice hráčů Jiří Zdeněk, Robin Gebauer a Michal Chvostek však doposud nashromáždili shodně 14 kanadských bodů, což jen dokazuje produktivní problémy Nového Jičína. V obranných řadách držel novojičínský tým Jan Dresler, po jeho odchodu do Poruby přebral roli nejproduktivnějšího obránce zkušený Přemysl Vašut (1+5). V brankovišti se střídá David Iléš (3,97; 87%) s Jiřím Slovákem (2,35; 91%). Statistiky velí postavit do branky úspěšnějšího Slováka, ale zatím není jisté, kdo z této dvojice nastoupí do utkání na Lapači.

Nedobytný Lapač čítá už 14 vítězství v řadě

Vsetín je letos mimořádně silný a v domácím prostředí to platí dvojnásob. V letošní základní části se na Lapači nikdo z osmi soupeřů neradoval z vítězství. Nejblíže k tomu měl Hodonín, který ve valašské metropoli padl až v prodloužení. Právě s Hodonínem odehráli Vsetínští poslední utkání. Na Slovácku byla k vidění přestřelka. Vsetín se v 5. minutě utkání utrhl do dvoubrankového náskoku, ale bojovní Drtiči dokázali manko smazat ještě do první sirény. Prostřední dějství patřilo Valachům, když se jim znovu podařilo získat dvoubrankový náskok, ve třetí třetině dokonce Valaši odskočili už na 6:2 a utkání se zdálo být rozhodnuto. Domácí Hodonín ale začal v poslední desetiminutovce mohutně dotahovat a v 58. minutě snížil Jurča na rozdíl jediné branky. I přes závěrečný nápor Drtičů se Vsetínským podařilo vedení uhájit a z jihu Moravy přivést všechny tři body.

Valachům se v Hodoníně podařilo odstranit jeden nešvar z posledních utkání, tentokrát se mohli opět pyšnit skvělým vstupem do utkání. Spokojenost ale rozhodně nemohla panovat s obrannou hrou. Především vabank ve třetí třetině se mohl Vsacanům vymstít. „ Uhráli jsme to, ale byly to zbytečné nervy a drama. Dostáváme zbytečně moc gólů. Tým, který má takové ambice, by měl utkání za stavu 6:2 dohrát úplně jinak,“ vyjádřil se kriticky na adresu svého týmu trenér Jiří Dopita.

Proti Novému Jičínu bude Vsetín usilovat o patnáctou výhru v řadě na domácím ledě. Domácí utkání mezi Vsetínem a Novým Jičínem startuje ve středu od 17:30, připraven bude také online přenos z místa dění.

Předpokládané sestavy:

Nový Jičín: Iláš (Kohn) – Stránský, Zahradníček, Běhal, Hruška, Bahounek, Vašut, Cabák – Gebauer, Málek, Zdeněk, Kocián, Sonnek, Palacký, Bednář, Novotný, Uhlár

Vsetín: Šurý – Jeník, Mojžíš, Hryciow, Janáček, Stuchlík, Ostrčil – Luka, Kucharczyk, Kolařík – Zúbek, Vávra, Finsterle – Čuřík, Šilhavý, Čech – Hořanský, Hrazdira, Vítek – Daněk.

banner pod článkem