Vstupenky online

Starší dorostenci uspěli proti Kolínu a získávají tři body!

Kristýna Zigmundová • 13.01.2017

Jeden z existenčních zápasů, které mohou určit další působení staršího dorostu v extralize, se dorostencům povedl na výbornou a již po první třetině vyhrávali 2:1. Ve druhé třetině si svou výhru pojistili dvěma dalšími brankami a ve třetí pouze bránili, což se jim povedlo a z ledu si po útrpných prohrách odvážejí zasloužené vítězství.

ELSD - 2část/7 pá 13.1.16:30
VHK ROBE Vsetín
SC Marimex Kolín
4:2(2:1, 2:1, 0:0)

Branky a nahrávky:5. Matiaško (Půček, Klímek), 14. Půček (Matiaško), 39. Matiaško, 40. Lašák (Půček) – 16. Štěpánek (Zheliznyak), 40. Grauer (Zdeněk, Kronus). Rozhodčí: Holaň – Adamec, Novák. Vyloučení:6:3.Využití: 0:1.V oslabení: 1:0.Diváci: 78.Střely na branku: 31:41. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 4:1, 4:2.

VHK ROBE Vsetín: Chrástecký – Ondračka, Már, Kuboš, Paroušek, Kollár, Nadymáček, Pařízek, Klauda – Lašák, Hrňa, Klímek, Matiaško, Zetocha, Wolf, Lobodowski, Jenáček, Půček, Krupa.
SC Marimex Kolín: Březina – Dotter, Štěpáne, Zdeněk, Grauer, Mikula, Zugar, Nutil – Vrabec, Gorás, Kronus, Zheliznyak, Poul, Kalista.

Valaši se ujali vedení již v 5. minutě, kde se povedenou střelou pod víko prosadil Michal Matiaško. O tom, že tento zápas bude pro dorostence zásadní, jistě všichni věděli a to jim klid na hokejky nepřidalo. Po řadě vyloučení na domácí straně to byli ale opět Valaši, kdo se radoval. Ve 14. minutě předvedla dvojice Roman Půček a Michal Matiaško perfektní kombinaci před hostujícím gólmanem a ten neměl proti střele Romana Půčka žádnou šanci. Hosté se ale s tímto průběhem utkání nehodlali smířit a necelé dvě minuty po vlně radosti na domácí střídačce se radovali i hosté. V 16. minutě využil Adam Štěpánek mezery mezi betony domácího gólmana a jeho nepozornost okamžitě potrestal. Do šatny se tedy odcházelo za stavu 2:1 a o vítězi nebylo ani zdaleka rozhodnuto.

Druhá třetina začala ve volném tempu, kdy se oba týmy snažily skórovat. Ani při jednom z týmů ale nestálo štěstí a na branku jsme si tedy museli počkat až do samotného závěru třetiny. Ve 39. minutě se dostal do úniku Michal Matiaško, který pouze chvíli před tím neproměnil trestné střílení. Tentokrát si dal ale více záležet na zakončení a poslal kotouč do horní části brány. To hostující gólman nečekal, a kotouč tak skončil za jeho zády. O minutu později se domácí radovali znovu. Martin Lašák využil zmatku v brankovišti a podařilo se mu střelou překonat, jak ležící obránce, tak i gólmana. Hosté ale hned na to využili momentu překvapení a pouhých 10 sekund před koncem dostal do brány kotouč Pavel Grauer. Druhá třetina dopadla brankově stejně jako ta první, ale domácí tým měl již dvoubrankový náskok. I přes to mohl Kolín zápas hodně zkomplikovat.

Poslední dějství nám ale předvedlo pouze defenzivní hokej, který branku nepřinesl. I tak se ale ukázalo, že Vsetín jistě není na odpis a může ještě v mnohém překvapit. V dalším zápase vyzve Mladou Boleslav a doufejme, že i v tomto zápase bude sbírat cenné body. Na toto napínavé utkání se můžete dorazit podívat již tuto sobotu 14.1 od 13:00 na Lapači.

×
Dnes v 18:00 | Muži
Rytíři Kladno
VHK ROBE Vsetín