Vstupenky online

Valaši otočili utkání v Novém Jičíně a slaví zisk tří bodů

Jan Tajzler • 10.12.2016

Vsetínský tým se v rámci 25. kola vydal na horký led Nového Jičína, který v domácím prostředí platí za druhý nejlepší tým v soutěži. Na severu Moravy se na první branku čekalo až do 38. minuty, kdy ve vlastním oslabení udeřili domácí hráči zásluhou Samiece. Vsetínští odpověděli až v závěrečné třetině, nejprve srovnal Hořanský a v 56. minutě dokonal vsetínský obrat Vávra. Vsetín tak ukořistil na ledě Nového Jičína těsné vítězství 2:1 a náskok na druhou Porubu navýšil už na čtrnáct bodů.

2. liga - 25.kolo so 10.12.17:00
HK Nový Jičín
VHK ROBE Vsetín
1:2(0:0, 1:0, 0:2)

Branky a nahrávky: 38. Samiec (Běhal) – 52. Hořanský (Zúbek, Pokorný), 57. Vávra (Hrazdira). Rozhodčí: Koziol – Bojda, Mikler. Vyloučení: 5:5. Využití: 0:0. V oslabení: 1:0. Diváci: . Střely na branku: 23:35. Průběh utkání: 1:0, 1:2.

HK Nový Jičín: Slovák – Stránský, Zahradníček, Běhal, Hruška, Vašut, Pisarik, Dresler, Samiec, Slovák, Slovák, Christov, Málek, Zdeněk, Chvostek, Kocián, Sonnek, Kratochvíl, Luka, Novotný, Uhlár.
VHK ROBE Vsetín: Hromada – Janáček, Hryciow, Žák, Vrba, Čech, Mojžíš – Hořanský, Pokorný, Zúbek – Kajaba, Šilhavý, Čuřík – Vávra, Hrazdira, Finsterle.

Ohlasy k utkání

Luboš Jenáček (Vsetín): „Myslím si, že celý zápas měl dobré tempo i nasazení. Nový Jičín hrál velmi dobře a my jsme podali jeden z našich lepších výkonů. Celé utkání jsme zvládli hrát ve vysokém tempu. Hráli jsme na tři pětky, protože máme hodně zraněných a kluci to zvládli velmi dobře. Jediný problém jsme měli v koncovce, protože soupeři chytal výborný Jirka Slovák. Bohužel jsme v naší přesilovce po několikáté letos dostali gól a zápas spěl k tomu, že domácí zvítězí. My jsme věřili v obrat, kluci dřeli a šli tomu naproti. V závěru jsme myslím po zásluze zápas otočili. Myslím si, že v utkání jsme byli lepším týmem, i když Jičín měl asi sedm hráčů z Frýdku a Přerova a oproti našemu poslednímu zápasu to byl prakticky úplně jiný tým. Takže jsme za výhru rádi, protože jsme čelili kvalitnímu soupeři, který nás prověřil. Bylo to kvalitní utkání a divákům se muselo líbit.“