Vstupenky online

Sledovat onlajny nebyla žádná zábava, směje se Jakub Čuřík

Filip Bazala • 04.12.2016

Návrat jako hrom! Po zranění kotníku se konečně mohl znovu vrátit do zápasu a to v pravou chvíli. Když už to vypadalo, že opavský brankář Šafránek je k nepřekonání vyslal tvrdou ránu Jakub Čuřík, která domácímu brankáři propadla za brankovou čáru. „Bylo pár minut do konce, nic jsem nevymýšlel, zavřel oči a propadlo to tam,“ oddychuje si po vítězném návratu na led Jakub Čuřík. Valaši tak znovu navýšili náskok na první příčce a těší se na domácí zápas proti Hodonínu.

Máte za sebou první zápas po zranění. Nebolely nohy?
Trošku jsem se dnešního zápasu obával, protože ještě nejsem tak dlouho na ledě, ale asi po druhém střídání už to ze mě spadlo a nohu už jsem snad ani necítil.

Jak hodnotíte dnešní utkání?
Hodnotím určitě pozitivně. Zaplaťpánbůh, že jsme zápas nějak ukopali, protože to vůbec nebylo jednoduché.

Návrat v pravou chvíli, právě vy jste svou střelou rozhodl o třech bodech pro Vsetín.
Dobře jsme napadali soupeře v jeho obranném pásmu a jejich bek vyhodil puk přímo k Ježkovi (Filip Čech), v tu chvíli už jsme se sjížděli s Rendou mezi kruhy, jen jsem si zařval, že to mám, zavřel jsem oči a vypálil to tam. Bylo pár minut do konce, takže jsem nic nevymýšlel a naštěstí to do brány spadlo.

V Opavě nebylo k vidění příliš pohledné utkání, puky skákaly, kombinace nevycházely. Čím si to vysvětlujete?
Opava nám jako soupeř absolutně nesedí. Visí neustále na nás, precizně brání a my se snažíme zbytečně neustále dávat puky až do prázdné brány. Na ně platí spíš větší důraz, ale takové vítězství jako to dnešní se také počítá. Bylo to vybojované. Pro nás dobře, že jsme zkusili takové utkání. V play-off to přeci jen bude více o bojovnosti a my to musíme zvládat. Zápasu o gól nebo o dva bude v play-off přibývat.

Do utkání jste nastupovali s pěti obránci a do obrany musel Filip Čech. Jak se perete s marodkou?
Myslím si, že Filip v obraně zaskočil na výbornou. Kluci měli v obraně sil dost a zvládli to dobře. V pondělí se vrátí na led Michal Žák a už nás bude zase více. I tak nás trápí menší počet beků, ale věřím, že se to zlepší.

Zranění už je plně vyléčeno? Jak jste trávil čas rekonvalescence?
Úplně na sto procent to ještě není. Je to však asi nejlepší, jak to nyní může být, nijak mě to neomezuje. Trochu nohu ještě cítím, ale na tu hrůzu, jaká mohla být, tak to dopadlo nejlépe, jak mohlo.

Jak jste využil volného času při léčení?
Moc ho nebylo, snažil jsem se rehabilitovat. Tím, že je manželka na mateřské, tak jsem se snažil pomáhat doma. Volný čas jsem tedy využil, ale ruce mě svrběly a sledovat doma onlajny, to nebyla žádná zábava (směje se). Jsem rád, že jsem zpátky a léčení nebylo tak dlouhé, jak mohlo být.

Sledoval jste onlajny, takže při zápase v Porubě jste asi nebyl úplně klidný?
Nebyl, sledoval jsem a málem jsem kvůli tomu probudil malou (směje se).

banner pod článkem
×
Dnes v 18:00 | Muži
Rytíři Kladno
VHK ROBE Vsetín