Vstupenky online

Za výhru jsme rádi, ale stále máme na čem pracovat, přiznává Tomáš Vávra

Ondřej Slováček • 16.10.2016

Druhé letošní vítězství ve valašském derby mají na kontě vsetínští hokejisté. V utkání samozřejmě nechyběl ani člen elitní vsetínské formace Tomáš Vávra. „Věděli jsme, že to tu bude těžké, protože Valmez hraje doma velice dobře.“ Účinkování v úderné formaci Vsetína si pětadvacetiletý forvard pochvaluje. „Já si myslím, že v celé pětce je dobrá chemie, protože si rozumíme i mimo led.“

Máte za sebou druhé letošní vítězné derby. Jak probíhala příprava na tento zápas?

Připravovali jsme se stejně jako na každý jiný zápas. Věděli jsme, že to tu bude těžké, protože Valmez hraje doma velice dobře. My víme, že se každý soupeř na nás připraví a bude chtít proti nám urvat nějaký bod, což se dnes potvrdilo a jsme hodně rádi, že jsme tady vyhráli.

Těšil jste se na staré tváře v dresu Bobrů, nebo jste to už neřešil? 

Potkáváme se pořád, takže si myslím, že to už nějak nehrotíme. Šedesát minut na ledě to je zkrátka soupeř, a co je po těch šedesáti minutách, to už je další věc. 

Již ve třetí minutě byl do konce utkání vyloučen domácí Vydra za faul na Davida Vítka. Do jaké míry ovlivnilo toto vyloučení průběh zápasu? 

Myslím si, že to zápas ovlivnilo hodně, protože první dva góly padli v této přesilovce. Vím, že David má dlouhodobé problémy s kolenem, tak doufám, že se dá dohromady co nejdříve, protože je pro nás hrozně platným hráčem. 

Momentálně nastupujete v první formaci s Radimem Kucharczykem a Janem Kolaříkem. Jak se vám líbí tato spolupráce? 

Já si myslím, že v celé pětce je dobrá chemie, protože si rozumíme i mimo led. Možná si někdy zbytečně přihráváme, ale když budeme hrát trochu více do brány a více se tlačit do střelby, tak jsme schopni skórovat v každém zápase. 

V minulých zápasech jste inkasovali branky ve vlastních přesilovkách. Snažili jste se na této slabině nějak zapracovat? 

My přesilovky děláme na každém předzápasovém tréninku a také na rozbruslení, ale občas se to při zápase bohužel stane. Doma s Kopřivnicí to byly smolné zpětné přihrávky, možná trochu z nepozornosti, ale já bych se k tomu už nerad vracel. My jsme si k tomu něco řekli a já věřím, že se tyto věci už nebudou stávat. 

Jsou ještě nějaké jiné věci, které vám trenéři vytýkají? 

Myslím si, že ta hra stále není podle našich představ a pořád máme na čem pracovat. Každý trénink se snažíme a já věřím, že to bude stále jen lepší. Prohráli jsme jen jeden zápas v Porubě, kde byl totální pětiminutový kolaps, kvůli kterému jsme si prohráli celý zápas. Od té doby sbíráme body, což je pro nás strašně důležité, protože chceme hrát nahoře. Dneska jsme předvedli skvělý týmový výkon. Za stavu 3:0 jsme se snažili hrát disciplinovaně, dobře zezadu a už se nikam netlačit, protože Valmez ukázal obrovskou sílu.

Ve středu vás čeká domácí utkání se Šumperkem, co čekáte od tohoto soupeře? 

Já si myslím, že žádný tým, který přijede k nám na Lapač, tam nepřijíždí s tím, že prohrál. Každý soupeř se chce na nás vytáhnout. Šumperk chce hrát taky nahoře a určitě budou bojovat. Pro nás to bude další zápas, který budeme chtít určitě urvat, a věřím tomu, že se nám to podaří.

banner pod článkem