Vstupenky online

Na Lapač míří další silný soupeř, Vsetín změří síly s Hodonínem

Tomáš Kopecký • 29.09.2016

Po středečním utkání v Ostravě čeká Valachy další těžká prověrka. Vsetínští hokejisté nastoupí do zápasu s Hodonínem s jediným cílem – napravit porážku z Poruby a vrátit se zpět na vítěznou vlnu. Soupeř zcela jistě nebude chtít dát svou kůži lacino, úvod sezóny totiž vyšel Jihomoravanům skvěle a v tabulce jsou jen o skóre druzí. Do valašské metropole navíc hosté zavítají i s ex-vsetínským kapitánem Danielem Vaňkem. Jak se bude dařit velkému oblíbenci zdejších tribun na opačné straně barikády? Atraktivní utkání začíná v sobotu v 17:30.

Celek z Jižní Moravy patří mezi tradiční soupeře Valachů a vzájemné souboje vždy nabízí vyrovnanou podívanou. Rivalita mezi oběma tábory se výrazně projevuje už od roku 2009, kdy Valaši ve své premiérové druholigové sezóně dokázali favorizovaného soupeře zdolat v památné čtvrtfinálové sérii. O vítězi tehdy rozhodovaly až dramatické samostatné nájezdy. V loňském ročníku obsadil Hodonín celkovou pátou příčku, stopku mu totiž ve čtvrtfinále vystavila ostravská Poruba. Vzájemné zápasy se Vsetínem však jednoznačně hovoří ve prospěch „Oranjes“, hosté dokázali zvítězit ve třech utkáních, zatímco Vsetín vybojoval plný počet bodů jen jednou. Vždy jsme však byli svědky ofenzivního hokeje s velkým počtem branek na jedné či druhé straně. Jak tomu bude tentokrát? Podaří se Valachům vyzrát na neoblíbeného soupeře?

SHK Hodonín: Nově utvořený kádr zatím funguje výborně

Vstup do sezóny vyšel hodonínským hokejistům nad očekávání skvěle. V sestavě Jihomoravanů přitom po letní přestávce nezůstal kámen na kameni. Nově příchozí hráči se však adaptovali velmi brzy a svěřencům trenéra Beťka patří v tabulce po pěti odehraných kolech druhá příčka s jedenácti body na kontě. Kdo by to byl před sezónou čekal, když kádr z různých důvodů před startem sezóny opustilo pět nejproduktivnějších obránců a podobný počet odchodů registrujeme také mezi útočníky. Drtiči vstoupili do sezóny vysokým vítězstvím 7:3 nad Novým Jičínem. Údernou sílu Hodonína posléze pocítila také Kopřivnice. O jedinou porážku Drtičů se postarali Bobři z Valašského Meziříčí, kteří svého soupeře zdolali 6:2 a ukázali tak recept i ostatním druholigovým celkům včetně Vsetína. V posledním utkání se však Jihomoravané vrátili zpět na vítěznou vlnu, když zdolali Šumperk 5:2. Zajímavostí je, že výhry si Drtiči vždy zajistili až rozhodujícími nástupy ve třetí třetině. Právě na závěrečnou periodu utkání si budou muset dávat Valaši pozor, rozhodně se totiž nevyplatí nic podceňovat či vypouštět. Soupeř toho umí náležitě využít.

Jak jsme již avizovali, sestava Hodonína doznala značných změn. Perfektní střeleckou formou disponuje Zdeněk Jurča, který má na kontě již 12 kanadských bodů za devět branek a tři asistence. Dvorním nahrávačem nové posily z brněnské Techniky je zkušený Petr Peš (1+9). Tuto dvojici doplňuje v první formaci Jakub Kadlec (4+4). Ostatní hráči zatím ve statistikách výrazně zaostávají. Velkých ovací se jistě v sobotním utkání dočká Daniel Vaněk, který po dlouhých letech strávených ve vsetínském kádru přestoupil na jih Moravy. V brance se pravděpodobně představí Ondřej Haloda.

VHK Vsetín: Podaří se složit reparát za prohru v Porubě?

Také Valaši prošli během letní přestávky výraznou změnou kádru a ještě bude chvíli trvat, než si vše sedne. Z prvních dvou kol vybojoval Vsetín bez výraznějších komplikací plný počet bodů, první zadrhnutí však přišlo ve středu na ledě ostravské Poruby. V souboji dvou aspirantů na postup do WSM ligy byli úspěšnější domácí, kteří porazili Valachy 6:2. „Nevyšel nám už začátek, kdy jsme faulovali a soupeř se v přesilovkách dostal do hry. Pak jsme sice snížili na rozdíl jediného gólu, ale nástup do druhé části byl zase špatný a na to už jsme nedokázali zareagovat. Musíme se z toho poučit a něco si k tomu říct, aby se situace neopakovala,“ sdělil po utkání trenér Jiří Dopita. Právě disciplína může hrát v zápase s Hodonínem velkou roli, úderná první formace hostů se dokáže chopit příležitosti a faul potrestat. Valaši se však budou chtít vrátit na vítěznou vlnu a potěšit své fanoušky kvalitní hrou.

V kanadském bodování se nejvíce daří Lukáši Finsterlemu, který má po třech odehraných utkáních na kontě pět bodů za čtyři branky a jednu asistenci. Další hráči následují v těsném sledu za ním. Čtyři záznamy do statistik si připsal Radim Kucharczyk (1+3), po třech bodech má hned trojice útočníků – Jakub Čuřík, Jan Kolařík a Filip Čech. V brance se zatím pravidelně střídá Petr Hromada a Michal Šurý. Kdo dostane přednost v sobotním utkání?

Utkání mezi Vsetínem a Hodonínem startuje v sobotu v 17:30. Pokud se nebudete moci zúčastnit zápasu osobně, můžete jej sledovat v přímém přenosu přes live stream. Další alternativou je textový onlajn přenos, který pro Vás připraví vsetínská redakce.

Sestavy v posledním utkání:

VHK ROBE Vsetín: Hromada – Janáček, Khrapak, Stuchlík, Žák, Mojžíš (C), Hryciow, Bílek – Pokorný, Šilhavý, Čech F. (A),Vávra, Zúbek, Kolařík (A), Shiafotdinov, Kajaba, Finsterle, Čuřík, Vítek, Hořanský, Kucharczyk

SHK Hodonín: Haloda O. – Kužílek, Haloda M., Pokorný (A), Loginovskij, Polesný, Miklík, Hovsepyan – Jurča, Peš (C), Kadlec – Janás, Vaněk, Hajný – Kononenko, Vrána, Hložánek – Černohous, Charvát, Zháňal.

banner pod článkem