Vstupenky online

B-tým se poprvé představil na Lapači. Body však bere Hodonín

Helena Hegeďová • 25.09.2016

Krajská liga poprvé zavítala i do domácího prostředí Vsetínských, kde se Valaši pokoušeli porvat o první body. Stejně na to však byli i hosté z Hodonína, kterým se také v prvním kole nepodařilo vyhrát. První třetina zápasu byla vyrovnaná, po siréně však vedli hosté, a to díky tlaku v desáté minutě, který přeměnili v branku. Tlak si Hodonín dokázal vytvořit také ve druhé periodě, kdy se téměř nehnul z útočného pásma. Podle toho se také vyvíjelo skóre. Domácí ještě stihli na počátku třetí třetiny snížit, tempo se kterým do třetiny vlétli však nedokázali udržet a další góly již nepřidali.

KP - 2.kolo ne 25.9.17:00
VHK ROBE Vsetín B
SHK Hodonín B
2:5(0:1, 0:4, 2:0)

Branky a nahrávky: 41. Hořanský, 42. Kuchařík (Fojtů) – 10. Jurásek (Talán), 30. Jurásek (Koubek, Tomi), 35. Škriba (Crlík), 36. Jurásek (Tomi), 37. Garčic (Ling, Talán). Rozhodčí: Šiška – Pospíšil, Goňa. Vyloučení: 4:3. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 114. Průběh utkání: 0:0, 0:5, 2:5.

VHK ROBE Vsetín B: Chrástecký (37. Musil) – Šimek, Svozílek, Vítek, Čada, Hradil, Vašíček – Janošek, Dědek, Kuchařík, Fojtů, Hořanský, Dubnický, Sušeň, Hrňa, Humplík.
SHK Hodonín B: Zollpriester – Cekr, Weber, Venclík, Koubek, Přikryl, Ling, Crlík, Talán, Šala, Škriba, Garčic, Jurásek, Výmola, Tomi.

Vyrovnanou první periodu začali domácí vyhraným vhazováním a snahou vstřelit první brankou. Souběžně se jim také dařilo hlídat prostor okolo gólmana Chrásteckého. O svou aktivitu přišli po skončení přesilové hry Hodonína, ve které Vsetín nepouštěl svého soka do větších šancí. Při tlaku hostujícího týmu se mohl do úniku dostat Kuchařík, po přihrávce mu však kotouč přeskočil hokejku. Při některých hodonínských střelách měl domácí gólman také várku štěstí. Šlo například o Juráskovu střelu z levého kruhu. Zdeněk Jurásek se však okamžitě dostal ke druhé střele, a ta už gólová byla. Hodonínský hráč se od levé tyčky trefil nad brankářovu lapačku.

Hodonín tedy přeměnil svůj tlak na branku a domácí se jej snažili následovat. Střely Vsetína však nebyly přesné, od modré zkoušel své štěstí Svozílek, prostor mezi třemi tyčemi minul. Puk se málem ocitl v síti také po spolupráci Hořanského a Fojtů. První jmenovaný poslal zadovku do mezikruží, Fojtů ale kotouč těsně před Zollpriesterem nezasáhl. Domácím se také naskytla přesilová hra, v ní se však k mnoha střelám nedostali. Ke konci první třetiny se Hodonín zase tlačil k bráně Vsetína. Hráčům domácího celku se dařilo vyhazovat.

Od 21. minuty nastoupili hosté a po většinu času ve druhé periodě nepustili svého soupeře do útočného pásma. Hodonín byl na ledě vidět víc, ale jeho první branka ve druhé třetině padla až ve 30. minutě. Znovu byl hlavním aktérem Zdeněk Jurásek. Jeho první střelu ještě Chrástecký zvládl betonem vyrazit, na dorážku k pravé tyčce už však nestačil. Mohlo se zdát, že Hodonín po druhé vstřelené brance trochu zvolnil, chopil se ale šance a v přesilové hře byl opět vidět. Domácí držel svým výkonem gólman Chrástecký. Na chvíli po skončení domácí nevýhody však vsetínský gólman rád vzpomínat nebude. Mířila na něj střela Lukáše Škriby, vsetínský gólman ukryl kotouč v lapačce, odtud mu však puk vypadl a odklouzal se až za brankovou čáru.

Domácí se snažili tlačit dopředu, tohle byl však zápas Zdeňka Juráska, který ve 36. minutě dosáhl na hattrick. Po přihrávce od Jakuba Tomi se Jurásek trefil z mezikruží mezi betony domácího muže v masce. Neuběhla ani minuta a sebevědomý a nabuzený Hodonín se radoval znovu. K pravé tyčce se trefil Richard Garčic a touhle střelou vyhnal Viktora Chrásteckého z brány, kde jej nahradil Petr Musil. Druhý gólman domácího celku se musel hned po pár vteřinách svého působení zapojit do hry a i v posledních třech minutách druhé třetiny si nemohl stěžovat na nedostatek práce.

Ze začátku vypadalo, že třetí třetina se odehraje ve víceméně přátelském duchu. Již v její první minutě se o snížení postaral nenápadnou střelou po ledě Adam Hořanský, následován Lukášem Kuchaříkem, který předvedl skvělou souhru s Petrem Fojtů a stejně jako jeho spoluhráč vymetl spodní patro hodonínské branky. Hostům se opět objevila možnost na navýšení v podobě přesilové hry. Vsetín však byl v této části hry lepším týmem a s přehledem bránil. Početní výhodu hostů vystřídala přesilovka domácích, ve které se naopak dobrou obrannou hrou prezentoval Hodonín.

Změna ve vzhledu přesilových her nenastala ani v následné početní výhodě hostů, i ve 48. minutě si domácí dokázali držet soupeře od těla, což se vzhledem k tvrdé hře Hodonína zdálo chvílemi nemožné. V posledních minutách Vsetín opustil obranu, kterou se ve třetí třetině prezentoval. Nic jiného mu totiž při ztrátě tří gólů nezbývalo. V posledních pěti vteřinách, při hře v šesti, to dokonce na třetí gól v síti Zollpriestera i vypadalo. Domácí ale nedokázali procpat puk mezi betony hostujícího gólmana a museli se smířit pouze se dvěma vstřelenými brankami.

Další zápas sehraje vsetínský B-tým již ve středu 28.9. v Kroměříži.

×
Dnes v 18:00 | Muži
Rytíři Kladno
VHK ROBE Vsetín